Premierul României Viorica Dăncilă i-a cerut Ecaterinei Andronescu, ministrul Educației, să amâne începerea cursurilor școlare. Astfel, școala ar putea începe pe 16 septembrie, iar vacanța elevilor s-ar prelungi. Solicitarea candidatului PSD la alegerile prezidențiale vine după o discuție cu patronatele din turism, cei care au cerut, de fapt, prelungirea perioadei de vacanță,relateaza abricatinromania.info

Viorica Dăncilă cere prelungirea vacanței cu o săptămână. Școala ar urma sa înceapă pe 16 septembrie

Școala ar trebui să înceapă, conform programului stabilit deja, pe 9 septembrie. Primul semestru s-ar încheia pe 20 decembrie, însă dacă ministrul Educației acceptă cererea Vioricăi Dăncilă, elevii vor sta în vacanță o săptămână în plus și ar urma să ajungă în bănci abia pe 16 septembrie.

Primul semestru cuprinde o vacanță pentru copiii de la grădinițe și elevii din clasele pregătitoare între 26 octombrie și 3 noiembrie. Vacanța de iarnă, valabilă pentru toți elevii, de la mic la mare, este programată pentru perioada 21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020. Al doilea semestru va debuta pe 13 ianuarie 2020 și va fi întrerupt pe 3 aprilie, în preajma Paștilor.

Nu toată lumea e de acord cu această idee

Vacanța de primăvară va începe sâmbătă, 4 aprilie 2020 și se va încheia pe 21 aprilie 2020. Cursurile se vor desfășura apoi între 22 aprilie și 12 iunie 2020.

„Nu suntem de acord cu acest punct de vedere. Avem deja o programă școlară încărcată și dacă începem cu o săptămână mai târziu și terminăm mai târziu. Nu putem termina mai târziu de 15 iunie pentru anii terminali, deja mai tăiem o săptămână din acumularea de cunoștințe. Avem cel mai scurt an școlar din Europa, și cele mai lungi vacanțe. Nu mai trebuie să punem o presiune în plus pe copii. Nu suntem de acord pentru că ar trebui să umblăm la programa școlară, ceea ce este prea mult”, a spus Iulian Cristache, președintele Federației Asociației de Părinți.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *