Ciuboţica Cucului tratamente – I se mai spune şi Primula, e atât de frumoasă încât este folosită mai degrabă ca decor.

Este şi magică, există credinţa populară că odată ce mâncăm câteva fire de plantă, putem vedea zânele bune.

În anumite zone ale ţării, frumoasele flori erau folosite ca scut împotriva farmecelor, fiind purtate la gât, ca amulete, în săculeţi aromatizaţi.

Ciuboţica Cucului tratamente – Florile se recoltează primăvara, iar rădăcinile chiar şi iarna
Pe lăngă proprietăţile sale terapeutice, precum cele emoliente, expectorante, fluidificante, diuretice, sudorifice, depurative, calmante, antiseptice, tratează afecţiunile cardiace (inflamarea miocardului, cardiopatoe ischemică), pe cele genitale, reumatismul, rinita, afecţiuni ale sitemului nervos.

Ciuboţica Cucului tratamente – Uleiul extras din Ciuboţica Cucului este deja celebru în terapia naurală pentru fertilitate.
Conţine prostaglandina E1, un dilatator natural ce îmbunătăţeşze calitatea mucusului cervical, în favoarea ovulaţiei.

Se administrează în perioada dintre menstruaţie şi ovulaţie, 1500 mg-3000 mg zilnic, la recomandarea medicului sau a unui terapeut specializat.

Uleiul este bogat şi în acizi graşi esenţiali – Omega 6 şi Omega 3, ce ajută la revitalizarea pielii îmbătrânite sau deshidratate.

Ciuboţica Cucului tratamente – O metodă eficientă de tratarea a acneei este acestea: se zdrobesc câteva flori de Ciuboţica Cucului şi se aplică pe zona afectată
Se poate prepara şi o mască din flori, în acelaşi scop: se zdrobesc câteva flori de Ciuboţica Cucului, se amestecă cu trei, patru picături de ulei de cocos, susan sau avocado până se obţine o pastă şi se aplică pe faţă, timp de 15-20 minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.

Există şi câteva contraindicaţii pentru persoanele care iau anticoagulante, deoarece uleiul de primulă are proprietatea de a subţia sângele.

Este important ca atunci când apare sarcina, administrarea uleiului să înceteze pentru că poate provoca contracţii şi poate declanşa avortul spontan.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *