Chiar dacă sună a science fiction, se pare că cercetătorii lucrează de zor la o nouă rasă umană! Este un mix perfect între biologie și lumea digitală. Adepţii biotehnologiei încearcă să updateze creierul, trupul şi natura umană în modalităţi ce sfidează limitele imaginaţiei, susţine un articol din publicaţia Vox.

S-a creat o nouă rasă de oameni printr-un procedeu controversat: biohacking
Este vorba despre „biohacking”. Cei mai notorii reprezentanți sunt cei care experimentează pe propriile lor trupuri, în afara spaţiului tradiţional al laboratoarelor şi al instituţiilor de cercetare, în speranţa că-şi vor maximiza performanţa fizică şi cognitivă. Și unde se poate împleti cel mai bine tehnologia cu biologia decât în Silicon Valley.

Acolo sunt cei mai mulți biohackeri. Sunt milionari și vor să devină nemuritori sau măcar să trăiască mai mult. Aceştia formează o ramură a transumanismului, mişcare ce militează ca umanitatea să se folosească de tehnologie pentru evoluţia speciei.

O definiţie mai potrivită pentru biohacking ar putea fi încercarea de a-ţi manipula creierul şi trupul pentru a le optimiza performanţele, departe de graniţele medicinei alopate. Dave Asprey este un biohacker care a creat compania de suplimente Bulletproof. Pentru el, biohacking-ul este „arta şi ştiinţa de-a schimba mediul din jurul tău, astel încât să deţii controlul complet asupra propriei biologii.” Asprey adoră să experimenteze pe trupul său: îşi injectează celule stem în încheieturi, ia zeci de suplimente zilnic, se scaldă în lumină roşie şi multe alte lucruri despre care majoritatea oamenilor ar spune că sunt cel puțin ciudate. Vrea să trăiască măcar 180 de ani,relateaza www.fanatik.ro

Unii oameni chiar par deja roboți. Pentru Zoltan Istvan, candidat la preşedinţie ca liderul Partidului Transumanist, să ai un implant este amuzant şi convenabil: „Mă bazez foarte mult pe tehnologie”, declara el publicaţiei New York Times. „Lacătul electric de la uşa mea de intrare are un scanner de cip şi e plăcut să mă duc să fac surfing şi jogging fără să car după mine cheile”. Istvan mai spune că „pentru cei fără braţe funcţionale, implanturile din picior sunt modalitatea cea mai simplă de-a folosi echipamente casnice cu cititoare de cipuri”.

Unii dintre biohackeri cred cu tărie că vor descoperi tinereţea veşnică cu ajutorul tehnologiei. Gerontologul Aubrey de Grey susţine că prima persoană care va trăi 1.000 de ani s-a născut deja!


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *