Facem duș în fiecare zi și, de regulă, ne schimbăm lenjeria intimă după fiecare duș. Nu-i așa? Sau este doar un mit? Din păcate, un studiu recent a demonstrat un lucru uimitor și nu tocmai plăcut: un număr mare de oameni poartă aceeși lenjerie mai multe zile la rând. Câteodată, chiar și o săptămână întreagă.

Lenjeria intimă este purtată cel puțin două zile
Compania de îmbrăcăminte Tommy John a aplicat chestionare unui număr de 2000 de persoane, privitor la durata de purtare a lenjeriei intime. Rezultatul a fost șocant: mai bine de 45% dintre participanții la studiu au declarat că poartă lenjeria cel puțin două zile. Dar asta nu este tot: peste 250 de persoane (în jur de 13%) au recunoscut că au purtat aceeași lenjerie nici mai mult, nici mai puțin de … o săptămână întreagă,relateaza divahair.ro

”Pentru că igiena lenjeriei intime este ținută, de obicei, în spatele ușilor închise, am fost curioși să vedem ce obiceiuri au americanii- să le aducem la lumină lenjeria murdară” – se menționează într-o postare a companiei pe blogul său.

Bărbații schimbă mai rar lenjeria decât femeile
Studiul a mai arătat un lucru pe care compania nu-l consideră surprinzător: numărul de bărbați care poartă aceeași lenjerie mai multe zile consecutive este de 2.5 ori mai mare decât numărul de femei.

Iar cireașa de pe tort este faptul că americanii țin foarte mult la lenjeria lor veche. 46% dintre participanții la studiu au declarat că au perechi de chiloți vechi de peste 1 an, în vreme ce 38% au spus că, pur și simplu, nu știu de câtă vreme stau în dulap cele mai vechi perechi. În această privință, nu au existat diferențe semnificative între bărbați și femei, ceea de arată că, pe termen lung, femeile nu sunt, neapărat, mai conștiincioase în ceea ce privește igiena lenjeriei decât bărbații.

Lenjeria intimă trebuie schimbată zilnic
Aceasta este recomandarea pe care dr. Melissa Goist, medic ginecolog și obstetrician o dă atât femeilor, cât și bărbaților. Menținerea aceleiași lenjerii mai multe zile la rând favorizează dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor, în special atunci când se combină cu transpirația excesivă. Lenjeria trebuie înlocuită atunci când își pierde elasticitatea, întrucât crește gradul de frecare de piele, ceea ce duce la o acumulare și mai mare de bacterii.

Concluzia companiei, a fost, evident, în aceeași direcție: s-a recomandat energic schimbarea zilnică a lenjeriei și înlocuirea articolelor mai vechi de 6 luni cu altele noi.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *