Punctul roşu purtat în frunte de femeile din India se numeşte Bindi. În trecut, se făcea cu ajutorul pudrei de vermilion şi este plasat în mijlocul fruntei ca un simbol al celui de-al treilea ochi, fiind considerat astfel, în religia hindusă.

E un semn sfânt, protector, specific religiei hinduse.

 

 

Bindu/Bindi (punctul roșu) e pus de către preotul lor, la finalul rugăciunilor care au loc la templu (așa cum în creștinismul ortodox, preoții ung cu mir sfânt, la finalul fiecărei slujbe, credincioșii). Alții și-l pun singuri acasă, după ce își spun rugăciunea. De exemplu, băieții când merg la un examen sau când au ceva important de făcut și au nevoie de noroc și protecție divină (bindu îi protejează de așa zisul „evil eye”). Se aplică KUMKUM (sau Vermilion), o pulbere de culoare roșie. Kunkum e disponibil în mai multe culori (la bărbați, dar nu și la femei). Unii își pun roșu, alții galben, alții Orange.

In mod traditional Bindi reprezinta un soi de verigheta a femeii indiene casatorite ce se deosebeste de cea necasatorita. In timp insa Bindi a evoluat atat ca format cat si ca raspandire.

In ziua de azi el nu este redus la un punct rosu format cu ajutorul pudrei de vermilion, ci poate fi reprezentat si de o bijuterie, sau o piatra pretioasa.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *