Chiar dacă temperaturile de afară sunt încă departe de toamnă, măcar calendarul de pe perete și serile reci ne amintesc totuși că am dat startul celui mai artistic dintre anotimpuri. Și ce fel de mâncare e mai potrivit pentru o rețetă de toamnă timpurile, dacă nu o sumă cremă delicioasă, care îți încălzește sufletul și trupul și îți aduce papilele gustative în al nouălea cer?

Azi îți propunem un preparat sănătos, care îți va lăsa gura apă și care va rămâne preferatul tău în serile de toamnă. E plin de substanțe nutritive și are un gust senzațional,relateaza divahair.ro

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

1 conopidă tăiată în „buchețele” mărunte
1 ceapă mare mărunțită
2 căței de usturoi
1 morcov mediu feliat
¼ rădăcină de țelină, mărunțită
1 cartof tăiat în bucăți micuțe
600 ml de zeamă de la supa de legume
500 ml de lapte
sare de mare sau piper proaspăt măcinat
100 g de brânză pentru garnitură

Modalitate de preparare:

Supa cremă de conopidă se prepară cât ai zice „e toamnă afară”, un motiv în plus să o adopți în dieta ta, mai ales atunci când nu ai chef să pierzi timp prețios în bucătărie.

Iată cum o prepari!

Pune la încălzit ulei într-o tigaie pe foc și călește la foc mic ceapa până ce devine aurie. Adaugă morcovul, rădăcina de țelină și usturoiul și ține pe foc pentru încă 5 minute.
Toarnă conținutul într-o oală și adaugă zeama de la supa de legume (o poți prepara anterior fierbând legume la alegere și o poți depozita în frigider pentru a o adăuga la supe creme, pilafuri sau sosuri), conopida și cartoful și lasă pe foc mediu până ce începe să fiarbă. Din acest moment redu temperatura și gătește până ce toate legumele s-au înmuiat.
Adaugă laptele și ține pe foc până ce începe să fiarbă.
Dă toate legumele prin blender, adăugând și zeama, până ce obții o compoziție cremoasă. Adaugă sare și piper după gust.
Servește supa fierbinte în boluri calde și asezonează cu bucăți de brânză și crutoane.

Să ai poftă bună și o toamnă la fel de delicioasă precum supa noastră cremă de conopidă!


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *