Majoritatea bolilor de piele sunt greu de tratat. Simptomele care dispar după un timp apar din nou. În astfel de cazuri, pasta de zinc ne ajuta sa facem fata problemei.

Pasta de zinc – ce este?
Majoritatea oamenilor care nu au avut niciodată probleme cu pielea au o idee slabă despre ce este pasta de zinc.
Pasta de zinc este un agent antiinflamator care ajută la a scăpa rapid de acnee. Medicamentul este destinat uzului extern, se aplică într-un strat subțire pe zonele deteriorate ale pielii.

Cu toate acestea, acest medicament este folosit si pentru probleme ale pielii:zgârieturi adânci;arsuri,inflamatii,iritatii.

Pasta de zinc este disponibilă in farmacii și nu este necesară rețetă. Acest lucru indică încă o dată că produsul are o compoziție sigură și că evoluția unei reacții alergice la acesta este puțin probabilă. Componenta activă a pastei de zinc este oxidul de zinc – un compus care are efecte antiseptice, antiinflamatorii pronunțate. Printre componentele suplimentare din compoziția pastei este amidonul.

Cu utilizarea regulată a pastei pe bază de zinc, se observă următorul efect:

-dezinfectarea pielii;
-scăderea activității glandelor sebacee;
-vindecarea rănilor și fisurilor;
-crește elasticitatea pielii.

Unguentul de zinc conține în compoziția sa doar 10% oxid de zinc. O substanță auxiliară este vaselina. Datorită lui, produsul are o consistență moale, grasă, care facilitează aplicarea și absorbția rapidă. Unguentul nu usucă pielea, menținând în același timp elasticitatea lor naturală. Este adesea folosit pentru a scăpa de erupții cutanate.

Indicațiile pentru utilizarea acesteia sunt următoarele:
-dermatită;
-răni de suprafață;
-exacerbarea eczemelor;
-herpes;
-ulcere trofice pe piele;
-arsuri;

Pasta de zinc – aplicare

Medicamentul trebuie aplicat pe pielea curată, uscată și numai pe zona afectată. Dacă produsul este folosit pentru a trata acneea pe față, este necesar mai întâi să spălați complet toată pudra, fondul de ten și să încercați să nu folosiți machiajul în timpul tratamentului.
Pasta se aplică într-un strat subțire pe suprafața pielii și după aceea nu se spală.
Dacă pielea este grasă, trebuie mai întâi să o curățați cu un tonic.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *