India a anunțat o interdicție completă pentru vânzarea tuturor țigărilor electronice, spunând că dispozitivele sunt periculoase pentru sănătate, în special pentru tineri.

Cabinetul de miniștri a considerat, pe bună dreptate, că a sosit momentul și au decis imediat că sănătatea cetățenilor lor, a tinerilor, nu trebuie să fie expusă riscului.

Sute de persoane sunt tratate pentru boli pulmonare în 36 de state americane, în timp ce cercetătorii încearcă să-și dea seama dacă aceste boli sunt legate de utilizarea țigărilor electronice.

Amenzi grave de până la 500.000 de rupii (7.000 USD) sau închisoare de până la cinci ani vor fi prevăzute pentru încălcarea interdicției. Depozitarea țigărilor electronice va fi, de asemenea, pedepsită cu închisoare de până la șase luni și cu amendă de 50.000 de rupii (700 de dolari SUA).

Guvernul a spus:

Aceste produse noi au un aspect atractiv și gusturi diverse, iar utilizarea lor crește exponențial și devine epidemică în țările dezvoltate, în special în rândul tinerilor și copiilor.

Vânzătorul va trebui să returneze țigările electronice rămase și produsele aferente la cea mai apropiată secție de poliție, se arată în raport.

Potrivit companiei de cercetare Euromonitor, aproximativ 35 de milioane de oameni din întreaga lume utilizează țigări electronice.

Aceștia satisfac nevoia de nicotină, eliminând efectele gudronului și toxinelor din tutunul ars și, prin urmare, sunt populare în rândul fumătorilor care încearcă să scape de obiceiurile lor proaste. Dar mulți oameni se îngrijorează că aceasta creează doar o nouă dependență, în special în rândul tinerilor.

Potrivit unui raport privind reducerea globală a daunelor pentru tutun, 39 de țări au interzis vânzarea de țigări electronice și lichide de nicotină.

În Statele Unite, s-a activat în această săptămână un centru de urgență pentru a investiga un focar de probleme respiratorii cu e-țigară. Administrația Trump a declarat că lucrează pentru a interzice țigările electronice aromate.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *