Glanda tiroidă este un organ mic situat în zona gâtului. Este dificil să-i supraestimăm importanța pentru corpul uman. Fierul este o parte indispensabilă a sistemului endocrin. Ea este responsabilă de generarea energiei necesare pentru a construi celulele și țesuturile corpului.Glanda tiroidă produce trei hormoni responsabili de procesele metabolice. Acestea sunt tiroxina, triiodteronina și calcitonina.

CE ÎNRĂUTĂȚEȘTE GLANDA TIROIDĂ?
Există anumite semne care indică faptul că aveți nevoie de un consult endocrinologic. Ar trebui să-l vizitați dacă va confruntati cu urmatoarele situatii:

Stare emoțională tulburată. Cu hipofuncție, apatia și oboseala pot urmări, cu hiperfuncționalitate – agresivitate și iritabilitate.
Termoreglarea este perturbată. Există un fior, o persoană nu se poate încălzi. Sau, invers, îl aruncă în febră.
O scădere bruscă sau creștere în greutate (4-5 kg) cu o dietă constantă.
Se observă constipație sau diaree datorită scăderii sau creșterii tonusului muscular.
Părul cade și unghiile se rup.
Temperatura corpului este scăzută sau crescută în intervalul 0,5-1 grade.
Probleme cu libidoul și potența.
Umflarea feței și a pleoapelor este observată, în special dimineața. Acest lucru se datorează unei defecțiuni a vaselor de sânge și a inimii.

Cauzele schimbărilor în organism pot fi stresul, alimentele nesănătoase, virușii, obiceiurile proaste, salturile hormonale și multe altele.

LEZIUNI ALE PIELII CU PROBLEME TIROIDIENE

Starea pielii este în mare parte asociată cu funcționarea glandei tiroide. Datorită capacității de transpirație, pielea poate regla temperatura corpului. De exemplu, cu tireotoxicoza, corpul devine fierbinte, transpirația se revarsă. Și cu hipotiroidism, pielea se simte uscată și aspră la atingere, pierde capacitatea de transpirație.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *