Ne traim vietile astfel incat sa nu ne dam seama ca moartea este inevitabila. Creierul nostru este programat sa evite sa se gandeasca la timpul care ne-a ramas noua si celor dragi. Asa ca, fara sa ne dam seama, nu stim sa profitam de timpul pe care il avem alaturi de cei dragi si nici nu ne dam seama ca el se scurteaza mereu.

Timpul curge in defavoarea noastra

Ne spunem mereu ca avem timp… Amanam mereu un telefon sau un mesaj. Nici prin cap nu ne trece ca acel „mai tarziu” s-ar putea sa nu mai vina niciodata. Nici nu concepem ca un accident sau o moarte neasteptata amana pana la infinit ceva ce am fi putut face „acum”, nu „mai tarziu”… Ce sa mai vorbim despre imbatranire, despre timpul care se scurge inevitabil fara ca noi sa-i dam importanta?

De cate ori ai vazut un copil care isi ignora pur si simplu bunicii, fiind absorbit de ecranul telefonului mobil? De cate ori ai stat la aceeasi masa cu parintii pe care nu i-ai vazut de o saptamana si, in loc sa lasi deoparte tot ceea ce iti distrage in general atentia de la ei, petreci si timpul acela putin pe care il aveti impreuna facand cam aceleasi lucruri pe care le faci si cand sunteti departe?

Timpul este neiertator in trecerea lui neobosita si se scurge mult mai repede decat vrem sa ne imaginam. Chiar si atunci cand ni se pare ca trece greu…

Nu da voie timpului sa treaca pe langa tine fara sens

Nu te mai supara cand trebuie sa petreci timp cu parintii. Invata-ti copiii sa aprecieze timpul petrecut la bunici, mai ales cand ajung la varste la care si-ar dori sa fie oriunde altundeva. Nu exista bogatie mai mare in viata decat timpul petrecut alaturi de cei dragi. Nu e suma de bani pe lumea asta care sa cumpere inca cinci minute cu cineva iubit atunci cand nu mai este langa tine.

Gandeste-te cat esti de bogat cand ai alaturi parintii, oricat de batrani ar fi, oricat de „pisalogi” ar fi uneori. Opreste-te din goana ta prin timp si accepta aceasta bogatie. Timpul vostru impreuna este limitat. Si timpul impreuna este cel mai de pret cadou pe care vi-l puteti face.

Nu exista fericire mai mare in viata decat cea traita langa cei pe care ii iubesti. Nu exista nici tristete mai mare decat aceea de a realiza ca nu mai poti avea timp petrecut cu ei. Si nu exista regret mai dureros decat acela de a sti ca le-ai fi putut acorda mai mult timp, dar nu ai facut-o.

Nu da voie timpului sa treaca pe langa tine fara sens; nu lasa nevoile materiale sa iti schimbe prioritatile emotionale. Nu iti da voie sa ajungi sa regreti ca nu ai stiut sa alegi la momentul potrivit. Orice zi traita nu este una in plus, ci una mai putin din timpul care a ramas.

Nu lasa nicio zi sa treaca fara sa auzi glasul parintilor
Nu lasa nicio zi sa treaca fara sa auzi glasul parintilor pentru ca nici nu stii cat de dor iti va fi de el cand timpul vostru se va fi scurs. Nu uita niciodata ca „acasa” va fi mereu locul unde iti este familia, indiferent intre cati pereti ai locui si in ce oras ai resedinta. „Acasa” va fi mereu locul unde iti poti imbratisa mama, tatal, locul in care vei schimba priviri pline de subinteles cu bunicul sau in care bunica iti pune mereu ceva bun pe masa, facandu-te sa redevii copil. Si doar cand ai toate acestea sau macar amintirea lor, te poti considera cu adevarat bogat!


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *