Încrederea în oameni stau la baza oricărei relaţii atât acasă, cât şi la muncă. Cum putem trăi, iubi sau munci împreună, dacă nu avem încredere în cei de lângă noi? Sau, dacă eu nu sunt de încredere faţă de cei apropiaţi.

Când oamenii au încredere unii în alţii, ei îşi deschid mintea şi inima. Şi apoi, construiesc împreună familii sănătoase, proiecte îndrăzneţe, afaceri, lucruri utile, o viaţă cu sens.

Fiecare dintre noi s-a întâlnit, la un moment dat cu neîncrederea, fiecare a dezamăgit pe cineva sau a înşelat încrederea cuiva, intenţionat sau neintenţionat. Însă, în timp ce la unii neîncrederea apare din când în când, alţii trăiesc neîncrederea zi de zi, cu durere şi relaţii disfuncţionale. Din nefericire am trăit multe lucruri care m-au vândut, cu oameni care pareau ca sunt alaturi de mine dar m-au părăsit la prima adiere de vânt, cu minciuni si false griji.

Nu putem schimba asta. Tot ce putem face este să avem grijă pe cine lăsăm să ne intre in suflet, în casă, în viață în general.

Suntem tentaţi să credem că încrederea în oameni se pierde doar atunci când se întâmplă o ofensă majoră: minciună, infidelitate, furt, manipulare. Adevărul este că, cel mai frecvent, încrederea în celălalt se pierde treptat în situaţiile minore, subtile, uneori neintenţionate, care apar zi de zi.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *