Deși mulți încă spun că virusul care a afectat milioane de oameni în întreaga lume este doar o „ficțiune”, medicii atrag atenția asupra efectelor dramatice pe care coronavirusul îl poate lăsa asupra pacienților care s-au vindecat de boală.

La unii acestea pot rămâne pe viață, de aceea medicii atrag atenția că este nevoie de verificări dese pe care foștii pacienți ar trebui să le solicite.

„Sechelele pulmonare pe care le-a lăsat și, dacă doriți să vedeți, vă invit să vedeți la pacienți cu forma ușoară, medie și severă. Poate așa lumea conștientizează că nu e ficțiune. Formele moderate și severe lasă anumite sechele care, dacă nu se intervine printr-un program, acestea sunt pe viață. Plămânul se fibrozează. Respiri mai greu, simți că nu mai poți face efortul de dinainte și poți să ai infecții respiratorii mult timp de acum înainte, poți să răcești mai ușor. În primul rând, nu se știe dacă acele leziuni nu erau existente. E posibil să fi fost externat bine, dar plămânul să fi avut altă infecție. E posibil ca pacientul, cu toate că a fost externat și vindecat, boala să fi evoluat”, spune medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara într-un interviu.

Spitalul care s-a luptat cu Covid-ul

540 de pacienți s-au vindecat de coronavirus la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, fiind unul din locurile cu cea mai mare rată de vindecare din România. Aici, după externare, medicii îi sfătuiște pe cei care au învins virusul să se întoarcă pentru recuperare respiratorie.
Sursa antena3.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *