Asistentul medical Florin Cazacu, în vârstă de 46 de ani, de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, a decedat în urma infectării cu noul coronavirus.

„Colectivul Clinicii 2 Psihiatrie Craiova îşi ia astăzi rămas bun de la colegul, asistent Florin Cazacu, un om deosebit, dedicat meseriei sale, care a plătit tributul suprem în lupta cu adversarul tăcut şi perfid al zilelor noastre. Unul dintre noi a pierdut lupta cu virusul, dar noi n-am pierdut războiul, vom rămâne uniţi, luptând ca sacrificiul lui suprem să nu fi fost în zadar! Şi dacă ar trebui să învăţăm ceva din această drama, ar fi să încercăm să ne păstrăm raţiunea în aceste zile tulburi în care apar din ce în ce mai multe informaţii false, contradictorii, teorii conspiraţioniste care duc la dezbinare, neîncredere şi ură.


Virusul există, e imprevizibil şi face victime, indiferent de vârstă, stare de sănătate şi meserie! Să alegem libertatea de a fi prudenţi şi echilibraţi, cu conştiinţa unei conduite care poate proteja sau, dimpotrivă, poate distruge vieţi! Condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au scris colegii asistentului Florin Cazacu pe Facebook.

Toată familia, testată pozitiv

Trista poveste a familiei de asistenţi medicali din Craiova a început în data de 6 iulie 2020, când Florin Cazacu a început să se simtă rău. În acea zi, bărbatul a fost testat pozitiv şi imediat a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Florin Cazacu se afla, împreună cu soţia şi cei doi copii în concediu, la mare. Erau fericiţi că după o perioadă atât de grea se puteau bucura de câteva zile de linişte.

Imediat după internarea bărbatului, au fost testaţi atât soţia, cât şi cei doi copii, rezultatele testelor fiind pozitive în cazul tuturor. Lavinia Cazacu, asistent medical la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, a hotărât să-şi ia copiii şi să vină acasă, relatează Adevărul. După o zi de spitalizare, cei trei s-au izolat la domiciliu şi au aşteptat, zilnic, veşti bune de la Constanţa.

Starea soţului se deteriora, însă, tot mai mult. Florin Cazacu a stat internat la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa până pe data de 18 iulie, când s-a înregistrat decesul. Diagnostic: infecţie Covid 19, formă severă.

„Auzi, covide, te urăsc!“

După deces, familia asistentului medical a fost din nou testată, iar singurul rămas pozitiv a fost fiul cel mare.

Zeci de colegi şi prieteni au scris mesaje pe reţelele de socializare. Pentru toţi, vestea morţii lui Florin Cazacu a căzut ca un trăznet. „Aş fi vrut să nu fie adevãrat…De când a început nebunia «COVID» e prima oară când îl simt aproape…atât de aproape şi nemilos! Azi îl urăsc mai mult ca oricând. Azi ne-a luat un coleg, un om bun şi tânăr.. Drum lin, Florin Cazacu! Niciodată nu te vom uita! Acum cânţi şi râzi acolo, sus cu îngerii! Auzi, covide? Te urăsc!”, a scris Janeta Dobre, una dintre colege.

Asistentul medical Florin Cazacu avea o pasiune. Îi plăcea să cânte la orgă şi de fiecare dată când timpul îi permitea mergea la evenimente. „Iubea să cânte la orgă. Era sufletul petrecerilor noastre… Rămas bun prietenul nostru drag şi vesel!! Nu cred nici acum!!…Tot cred că este o gluma, că nu este vorba despre tine, muntele de om plin de bunătate şi veselie!!”, au scris prietenii pe facebook.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *