Ministrul Nelu Tătaru a intervenit în scandalul momentului, în care este vizat medicul Adrian Streinu – Cercel.

Senatul Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI) a cerut, printr-un document oficial, un control la Institutul Matei Balș condus de profesorul Streinu-Cercel.

În Protestul semnat în numele Senatului SRATI de Prof. Dr. Șerban Bubenek, Președinte SRATI și Prof. Dr. Dorel Săndesc, Vicepreședinte SRATI și Președinte al Comisiei ATI din Ministerul Sănătății, se solicită și „trimiterea unei echipe de control la Institutul Matei Balș care să controleze modul în care s-a gestionat aprovizionarea cu medicamentele antivirale cuprinse în OM 487 /2020 al secțiilor ATI. Avem semnale că există pacienți care au decedat în secțiile ATI cu boală COVID-19 și nu au primit nici un fel de medicație antivirală”.

Reacția ministrului Nelu Tătaru

Întrebat dacă sunt adevărate acuzațiile care se aduc pentru Institutul Matei Balș, condus de medicul Adrian Streinu – Cercel, ministrul Nelu Tătaru a răspuns:

„Nu am această informație. Eu merg în continuare pe încrederea acordată corpului medical și medicilor care evaluează fiecare pacient în parte, fiecare stadiu al bolii, iar prognosticul îl vedem în contextul evoluției bolii. Nu există boli, există bolnavi. Fiecare bolnav în sine are o anumită evoluție. Am văzut că, în ultima perioadă, această medie de vârstă a scăzut și trebuie să ne gândim că nu mai este strict pentru cei cu comorbidități, deja avem și factorul socializare care se implică. Avem și persoane tinere…”, a declarat Nelu Tătaru.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *