Care sunt semnele că ai fost deja infectat cu noul coronavirus și nu ai știut acest lucru! Cum poți afla cu certitudine. Infecția cu SARS-CoV-2 nu se manifestă la fel la toată lumea. Unele persoane pot suferi forme mai severe și pot ajunge la Terapie Intensivă. Însă sunt și oameni care nu prezintă niciun simptom și pot trece prin boală fără ca măcar să bănuiască.
Care sunt semnele că ai fost deja infectat cu noul coronavirus și nu ai știut acest lucru! Cum poți afla cu certitudine

Printre semnele care îți spun că ai fost deja infectat cu noul coronavirus se numără următoarele:

1. Începând din luna februarie, ai avut momente când nu te-ai simțit foarte bine
Dacă din februarie și până acum, ai avut simptome asemănătoare gripei și răcelii, există posibilitatea să fi fost deja infectat și să fi dezvoltat anticorpi.

2. Ai avut febră și ai tușit
Fiindcă simptomele de gripă și răceală sunt asemănătoare cu simptomele noului coronavirus, se prea poate să fi trecut prin boală, fără să realizezi.

3. Ai sesizat că uneori ți-a lipsit simțul mirosului sau al gustului
A fost demonstrat faptul că 64,4% dintre persoanele care dezvoltă COVID-19 își pierd temporar simțul gustului sau al mirosului. Astfe că, dacă ai sesizat aceste smptome, probabil ai fost infectat.
4. O persoană dintre cele cunoscute a fost dignosticată cu SARS-CoV-2

Chiar dacă nu ai avut simptome care să dea de gol faptul că ai fost infectat cu noul coronavirus, se poate să fi trecut prin această boală, dacă una dintre persoanele apropiate a fost confirmată pozitiv.

Ce poți face pentru a afla cu siguranță dacă ai fost infectat la un moment dat, este să îți faci un test de anticorpi.
Oamenii de știință au găsit semne ale imunității durabile la COVID-19. Care sunt semnele că ai fost deja infectat

Oamenii de știință au găsit semne ale imunității durabile la COVID-19, potrivit unui nou studiu, care le va permite să poată combată revenirea virusului.

Potrivit studiului realizat de imunologi, pentru sistemul imunitar, nu toți germenii sunt la fel. Dar vestea bună este că în corpul nostrum celulele studiază virusul și reacționează.

Oamenii de știință care au monitorizat răspunsurile imune la virus încep acum să vadă semne încurajatoare ale unei imunități puternice și de durată, chiar și la persoanele care au dezvoltat doar simptome ușoare ale Covid-19, potrivit studiului.

Anticorpii de combatere a bolilor, precum și celulele imune numite celule B și celule T care sunt capabile să recunoască virusul, par să persiste luni după ce infecțiile s-au rezolvat. Această informație este privită ca un răspuns încurajator și de durată al organismului la alți viruși.

„Lucrurile funcționează într-adevăr așa cum trebuie”, a spus Deepta Bhattacharya, imunolog la Universitatea din Arizona și autor la unul dintre noile studii.

Oamenii de știință au găsit semne ale imunității durabile la COVID-19: Celulele ne pot ajuta să combatem virusul

Deși cercetătorii nu pot prognoza cât vor dura aceste răspunsuri imune, mulți experți consideră datele un indiciu binevenit că celulele corpului își fac treaba – și vor avea șanse mari să se oprească coronavirusului, mai repede și mai fervent decât înainte, dacă suntem expuși din nou.
Sursa bzi.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *