Merele ne apara de COVID. Nutritionistul Ruxandra Plesea spune care este substanta pe care o gasim in mere si care ne apara de coronavirus.

Astfel, merele contin o substanta care ne ajuta in lupta cu noul coronavirus, a declarat medicul nutritionist Ruxandra Plesea, la Antena 3.

Alimentele care contin quercitin

“Pentru ca vorbim de protectie, trebuie sa spunem ca acum apar merele care contin quercetin. Acesta este un nutrient foarte studiat acum, in contextul pandemiei de coronavirus, si se pare ca in studii chiar are efect antiviral.

Asa ca ne dorim sa consumam in aceasta perioada cat mai multe mere neprocesate, care au un parfum specific si ele vor fi fructele-vedeta”, a spus medicul Ruxandra Plesea pentru sursa citata mai sus.

Quercetinul il mai putem gasi si in ceapa, si in capere.

600 gr mere pe zi, recomandate in dieta oricui

“Dar merele sunt bine-venite, pana la 500-600 de grame pe zi in dieta oricui”, spune dr. Plesea.

Medicul mentioneaza ca protejarea de boli nu se poate face imediat, ci este nevoie de schimbarea intregului stil de viata, din care face parte si dieta.

Alimentele de sezon care fac bine organismului

Medicul spune ca este nevoie de mai multe grasimi bune, dar nu in cantitati excesive.

Deci, nu trebuie sa uitam de leguminoase, precum lintea, mazarea si nautul.

“Ele sunt minunate si aduc un echilibru bun pentru flora intestinala, care si ea este un scut de protectie, atunci cand vorbim de boli, inclusiv raceli, viroze”, a mai spus dr. Ruxandra Plesea.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *