A fost scandal în momentul în care Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor Revoluției. Un bărbat l-a apostrofat pe președinte până când a fost ridicat de jandarmi și băgat în dubă.

Președintele Klaus Iohannis a depus, luni, o coroană de flori în memoria victimelor Revoluției, la troița din Piața Universității. Acesta nu a petrecut foarte mult în fața troiței. A ținut un scurt moment de reculegere, după care a plecat.

Însă, în tot acest timp, un protestatar a făcut scandal și a scandat lozinci antiprezidențiale. Bărbatul afirma că este ofițer militar.

În urmă cu 31 de ani, în București izbucnea Revoluția care a dus la căderea regimului comunist. După o noapte de foc, Nicolae Ceușeascu fugea, puterea rămânând scurtă vreme în mâinile poporului din stradă.

Manifestațiile începute la Timișoara, în 15 decembrie 1989, ca răspuns la încercarea guvernului de a-l evacua pe pastorul reformat László Tőkés, însoțite de o reprimare sângeroasă, dar și de declararea orașului liber de comunism, în 20 decembrie 1989, și-au găsit ecoul la București în 21 decembrie.
Sursa antena3.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *