Pensionarii care se așteptau ca punctul de pensie să crească, în mod clar, de la 1 ianuarie 2021, mai trebuie să aștepte. Speranțele lor ar putea să nu fie conforme cu rezultatul evaluării resurselor bugetare. Conform declarației Violetei Alexandru, încă ministru al Muncii, nu s-a luat o decizie efectivă cu privire la momentul în care pensiile vor fi majorate cu 8%.

”Sunt prevăzute creșteri de așa manieră încât să acopere rata inflației, minim 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie, și vor fi aceste creșteri făcute, pentru că ne-am angajat prin programul de guvernare și prin toate declarațiile publice. Decizii efective pe acest subiect, când anume va fi această creștere, vor fi luate de echipa guvernamentală, spre finalului anului, după ce se va face evaluarea resurselor bugetare, pentru că tot ce discutăm se bazează pe situația încasărilor la buget. Vă pot spune ce ne dorim noi, liberalii, și anume creșterea pensiilor etapizat” a spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Deci, decizia va fi luată de viitorul Guvern Cîțu.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, spunea, în luna noiembrie, că pensiile vor crește cu 8% în anul 2021: ”Noi estimăm, mizăm pe o creștere a pensiei în următorii patru ani cu 46 la sută, anul viitor estimarea este de 8,1%.” Punctul de pensie ar trebui să crească de la 1.442 de lei la 1.559 de lei în 2021, respectiv cu 117 lei.

Era de așteptat ca punctul de pensie să crească de la 1 ianuarie 2021, însă această variantă nu este una sigură, prin urmare nu este înaintată nici de către ministrul Muncii, Violeta Alexandru.
sursa dcnews.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *