Primele doze de vaccin împotriva noului coronavirus vor ajunge în România pe 26 decembrie, în acest an, așa cum era stabilit prin acordul dintre România și Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, premierul interimar Nicolae Ciucă avertizează că infectarea cu Covid-19 nu se va opri de sărbători.

Un semnal de alarmă în special pentru acei români care nu țin cont de reguli și care nu concep să renunțe la colindat sau la mesele în familie de Crăciun și Revelion.

Primele doze de vaccin anti-Covid ajung în România

România va primi 10.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19, o primă tranșă „simbolică”, așa cum anunțau și medicii.

Autoritățile au transmis că „a fost analizat, în detaliu, stadiul pregătirii pentru declanșarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuția, în România, a primei tranșe de vaccinuri, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie”.

Premierul Ciucă le-a cerut românilor să aibă încredere în autorități și în vaccin și a confirmat că din 27 decembrie va începe campania de vaccinare a populației. După cele 10.000 de doze, necesare pentru a vaccina 5.000 de oameni, vor ajunge în România aproximativ de 100.000 de doze săptămânal.

Țara noastră ar trebui să primească, conform protocolului, 10 milioane de doze, necesare pentru a vaccina 5 milioane de oameni. „Pentru ianuarie ar trebui să primim 600.000 de doze, care ajung pentru 300.000 de oameni. Ulterior această cantitate crește de la o lună la alta. La institutul Cantacuzino lucrurile sunt aproape finalizate. Sunt pregătite și camerele de stocare, pe temperaturi ideale”, a explicat și medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din țara noastră.

În România vor fi organizate peste 40 de centre de vaccinare, dotate cu super frigidere care pot menține vaccinul la temperaturi de minus 80 de grade Celsius.

„În țară va începe distribuirea acelor congelatoare de -80 de grade, iar în ceea ce privește centrele de vaccinare, mâine vom avea lista finală cu aceste centre”, a completat Gheorghiță la Digi 24.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *