George Simion, preşedintele AUR, a reacţionat după ce Senatul a cerut verificarea adeverinţei medicale care îi permite senatoarei Diana Şoşoacă să nu poarte mască de protecţie, subliniind că experţii trebuie să se pronunţe, dar că poate fi cerută şi o confirmare din partea unui alt medic, relatează Digi 24.

George Simion a spus că sunt mulţi oameni care au probleme medicale şi de aceea nu pot purta mască de protecţie. „Sunt foarte mulţi oameni care au o problemă cu purtarea măştii, o problemă medicală. Doamna Şoşoacă are o problemă medicală şi are o adeverinţă în acest sens. Aşteptăm toate verificările. Eu am o mască şi am dat tuturor colegilor mei măşti similare făcute de un producător român. Important e să promovăm produsele româneşti şi să mai producem ceva în ţară”, a spus Simion, potrivit Digi 24 care citează Agerpres.

Acesta a spus că nu ar fi cazul sancţionării senatoarei în condiţiile în care adeverinţa e semnată de un medic şi că experţii ştiu mai bine, să se exprime ei. Totodată, a subliniat că există şi măşti care nu sunt conforme şi fac dificilă respiraţia. „Nu cred că este cazul, dar o trimitem pe doamna avocat la un alt medic, dacă este cazul. Nu mă pricep la medicină, să vorbească experţii. Dacă un doctor a semnat acolo şi consideră de cuviinţă că nu trebuie să poarte doamna avocat mască, înseamnă că el este medic.

Sunt multe păreri în rândul avocaţilor, jurnaliştilor şi în rândul medicilor, să se exprime cei abilitaţi, eu doar ştiu că 85% – 93% dintre măştile de pe piaţă au fost declarate neconforme de Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului.
Ce pot sa fac eu este să mă asigur că această mască pe care o am eu este conformă şi nu îmi îngreunează respiraţia. Acest virus care chinuie nu doar în România, ci şi întreaga planetă se răspândeşte peste tot şi trebuie oprit, nu trebuie ajutat să se răspândească”, a mai spus Simion.

Senatul a făcut luni o cerere către DSP Bucureşti pentru a verifica dacă senatoarea AUR Diana Şoşoacă este exceptată din a purta mască, după ce aceasta din urmă şi-a făcut apariţia la prima şedinţă a Senatului fără masca de protecţie.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *