Viorica Dăncilă, fostul premier al României, a fost numită consultat de strategie al guvernului BNR și a început activitatea, pe 15 mai 2021.

Faptul că fosta șefă a social-democraților a revenit într-o funcție la cea mai importantă instituție financiară, Banca Națională, a surprins mulți specialiști din domeniu, mai ales că fostul premier lucrează de acum la BNR pe funcția de consultant de strategie în cadrul Biroului de „sustenabilitate și economie verde″⁣.

Potrivit Hotnews, Viorica Dăncilă va câştiga anual aproape 191.000 de lei, adică aproximativ 16.000 de lei lunar.

A stat acasă pe banii soțului
Din noiembrie 2019, atunci când a pierdut alegerile prezidențiale și toate funcțiile în PSD, Viorica Dăncilă sta acasă și declară că trăiește din banii soțului.

În 2019, atunci când a anunțat candidatura la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă a depus şi declaraţia de avere.

Ca prim-ministru, Viorica Dăncilă a câştigat, în total, aproximativ 142.500 de lei, în timp ce pentru funcţia de europarlamentar a fost răsplătită cu 32.678 de euro.

Ea avea în conturile în lei suma de 518.218 de lei. De asemenea, ea avea 57.615 euro în patru conturi şi 18.233 de dolari într-un alt cont bancar. Totodată, ea deţine mai multe terenuri şi case, dar are şi bijuterii în valoare de 5.000 de euro.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *