Timpul este nemilos. Mai devreme sau mai târziu el îi răpește pe cei mai dragi, iar printre ei și pe cea mai scumpă și apropiată persoană — mama. Ea este unică, cea mai deosebită persoană, deoarece ne dă viață, ne crește și ne oferă atenție în detrimentul propriei sale vieți.

Se întâmplă diverse lucruri în viața noastră și uneori suntem extrem de brutali, când le aruncăm o frază grosolană, rănindu-o până la lacrimi. Cândva ea va pleca și cel mai mult vom regreta că nu am reușit să-i cerem scuze pentru asemenea cuvinte…

1. „NU AM TIMP.”

Mama te-a purtat 9 luni sub inimă, nu a dormit nopțile, când erai bebeluș, lucra în mai multe locuri…Ea asculta întotdeauna povestirile tale, te consola, îți încălzea sufletul cu dragostea sa și… niciodată nu ți-a răspuns cu fraza: „Nu am timp”, când o rugai ceva.

2. „TE URĂSC!”

Iar ea te iubește — indiferent de situație, indiferent de cine ai devenit: antreprenor de succes, plecat cu lunile în delegații, un funcționar modest sau pur și simplu un ratat, care cere bani de la părinții săi pensionari.

3. „NU VOI MÂNCA ACEASTA!”

Atunci ridică-te și gătește de sine stătător! Ca să pregătească această cină modestă, mama a stat timp de câteva ore în fața aragazului. Nu-ți place? Încearcă! Poate o să-ți iasă mai bine!

4. „ORICUM NU VEI ÎNȚELEGE.”

Și ce dacă? Mama încearcă întotdeauna să te înțeleagă, iar uneori chiar și să te îndreptățească.

5. „NU VOI VENI LA TINE ÎN CONCEDIU. VOI PLECA LA MARE.”

Păcat… Doar ea este deosebit de singură acum și ar vrea să se întoarcă măcar pentru 2 zile în perioada, în care odăile erau pline de râsete, toată familia stătea în jurul mesei, iar dulapul de haine… era pur și simplu pustiu!

Nu trebuie să-i spui mamei așa ceva. Este inadmisibil! Fără comentarii.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *