Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut joi seară un nou anunț important despre pensii. Acesta spune că momentul în care se majorează pensiile se anunță şi nu se discută, făcând aluzie la ultimele informații pe surse, unele dintre ele neadevărate, cu privire la creșterea veniturilor pentru milioane de pensionari.

Anunț important pentru toți cei care primesc venituri din pensii. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a venit cu noi informații privind majorarea pensiilor, în emisiunea Punctul de întâlnire de la postul de televiziune Antena 3.

Anunțul făcut de Raluca Turcan cu privire la pensii
Ministrul spune că și-a asumat o nouă lege a pensiilor pentru a micșora decalajul de contributivitate. Mai mult, se dorește o creșre a pensiilor mai mici într-o măsură mai mare. În România, la ora actuală, există peste cinci milioane de pensionari.

„Eu, ca ministru, mi-am asumat să demarez şi să duc la bun sfârșit o reformă complexă a pensiilor prin care să eliminăm inechitățile care există în sistemul de pensii, să legăm pensiile de contributivitate, să venim cu o variantă în care să crească mai mult pensiile mai mici, astfel încât să fie micșorat decalajul între cea mai mică pensie şi cea mai mare pensie.

În paralel, am început acel proces de digitalizare a tuturor celor 5 milioane de pensii, astfel încât un om aflat în pensie sau care vrea să intre la pensie să își acceseze propriul dosar”, a explicat Raluca Turcan la Antena 3.

Angajări pe bandă rulantă la Casa de Pensii pentru a grăbi procesul
De asemenea, ministrul ma spune că a lansat o procedură de angajare a 1.000 de oameni în casele județene de pensii, pe o perioadă determinată, pentru a rezolva sutele de mii de dosare cu șină.

„Alaltăieri, am lansat procedura de angajare a încă 1000 de oameni în casele județene de pensii pe perioadă determinată, oameni care să aibă competențe digitale şi de cunoaștere a sistemului de pensii şi care să intre în acest proces de sisif în care sute de mii de dosare cu şină să aibă toate datele băgate în format electronic, inclusiv adeverințe care să confirme perioadele de contributivitate„, a mai spus Raluca Turcan.

Când vor crește de fapt pensiile
În privința creșterii pensiilor, Raluca Turcan spune că termenul asumat de Guvern pentru recalcularea pensiilor este începutul lui 2023. Totuși, s-ar putea să mai existe majorări de pensii până atunci.

„Asta nu înseamna că, în materie de majorare de pensii, nu se întâmplă nimic până atunci. Noi rămânem pe actuala lege a pensiilor până în 2023 şi, dacă lucrurile merg bine în economie, atunci se va aplica actuala lege şi pensiile vor fi indexate cel puțin cu rata inflaţiei„, a mai transmis ministrul Muncii în emisiunea ”Punctul de Întâlnire”.

Turcan a mai ținut să precizeze că momentul în care vor avea loc majorării cu privire la pensii va fi făcut un anunț în această privință. Mai mult, acest lucru nu se va întâmpla prea devreme.

”Momentul în care se majorează pensiile se anunță şi nu se discută. Nici în această seară şi nici în alte zile şi întâlniri nu mă veți auzi făcând speculații cu ziua în care vor creste pensiile și cu cât. Suntem în vigoare pe actuala lege a pensiilor care prevede indexarea pensiilor, la începutul anului, cel puțin cu rata inflației. Rămânem pe legea în vigoare„, a mai spus Raluca Turcan.27


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *