Zi liberă pentru elevi și profesori pe 5 octombrie. Marți, elevii, profesorii și angajații din sistemul de Învățământ vor avea liber.

Zi liberă pentru elevi și profesori pe 5 octombrie 2021
Anul trecut, elevii și profesorii au avut parte de un weekend prelungit, pentru că 5 octombrie a picat într-o zi de luni.

În acest an, elevii și profesorii nu vor avea punte de legătură, ci vor merge la școală luni, dar vor fi liberi marți, 5 octombrie 2021.

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită în fiecare an pe 5 octombrie, începând cu anul 1994 când a fost desemnată de aunesco. Ziua marchează semnarea în 1966 a Recomandării UNESCO privind statutul profesorilor.

În România, Ziua Educației este marcată distinct de Ziua Învățătorului, pe 5 iunie, începând cu anul 2013. Această zi a fost introdusă în structura anului școlar 2013-2014 de ministrul Educației de atunci, Remus Pricopie.

Zile libere pentru elevi și profesori
Iată care sunt zilele libere pe care le au elevii, profesorii și angajații din sistemul Educației:

– 1 și 2 ianuarie;
– 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române;
– Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paștelui;
– prima, a doua zi și a treia zi de Paști;
– 1 Mai;
– 1 Iunie;
– prima și a doua zi de Rusalii;
– 5 Octombrie – Ziua Mondială a Educației;
– 30 Noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României;
– 1 Decembrie;
– 25 și 26 decembrie;

Școlile nu se închid la o incidență de 6 la mie, în plină pandemie

Au fost luate și noi măsuri cu privire la desfășurarea cursurilor, în prezent. Premierul țării, Florin Cîțu, a anunțat că școlile nu vor trece în sistem online la o incidență de 6 la mia de locuitori.

”Pentru școală se scoate acea legătură cu rata de incidență. Decizia se va lua pentru fiecare școală în parte, în funcție de numărul de persoane infectate. Vom prezenta detalii în hotărârea CNSU din această seară și veți vedea acolo toate detaliile. Noi am luat deciziile în

CNSU pentru a ne asigura că școlile pot rămâne deschise, acolo unde se poate”, a declarat premierul Florin Cîțu. scrie wowbiz.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *