Mirela Vaida nu este numai o vedetă completă, ci și o gospodină desăvârșită care împărtășește foarte des cu fanii preparatele culinare pe care le pregătește în familie.

Brânzoaice cu ceapă verde și mărar. Rețetă făcută de Mirela Vaida și copiii ei

Prezentatoarea de la Acces Direct a gătit recent alături de cei trei copii, Carla, Vladimir și Tudor, precizând că produsele pe care le face nu sunt neapărat despre mâncat.

Vedeta de la Antena 1 susține că preparatele pe care le arată celor din mediul online sunt despre timpul petrecut alături de cei mici în bucătărie, care sunt dornici să dea o mână de ajutor.

Așa s-a întâmplat și acum când Mirela Vaida a pregătit brânzoaice cu ceapă verde și mărar, o rețetă gătită „după ochi”, după cum chiar artista a menționat.

„Aluatul pentru covrigei și brânzoiace trebuie sărată. Poate nu ați mai văzutm mai văzut așa ceva, dar la noi în Moldova se face, mai ales primăvara”, spune Mirela Vaida.

Ingrediente pentru aluatul brânzoiacelor:

aproape un kilogram de făină albă de calitate
unt la temperatura camerei
sare grunjoasă de Himalaya
2 plicuri de drojdie uscată
lapte călduț
apă minerală

Ingrediente pentru umplutura brânzoiacelor:

ceapă verde
mărar
castraveți
brânză sărată
un ou.

Mod de preparare brânzoiace cu ceapă verde și mărar
Într-un bol se pune aproape un kilogram de făină și sare grunjoasă
Se adaugă drojdia dizolvată în puțin lapte cald
Se pune și untul care a fost tăiat cuburi
Se toarnă puțină apă minerală
Se adaugă lapte și se amestecă bine
Se lasă aluatul la dospit. Bolul trebuie să stea acoperit o vreme
Între timp se face umplutura pentru brânzoiace din toate ingredientele de mai sus
Se amestecă ingredientele alături de sare și puțin unt
Se pot face brânzoiacele și cu telemea de vacă
Ceapa verde se poate înlocui cu una roșie sau galbenă
Se adaugă și puțin ulei de măsline și se amestecă bine totul
Se pune albușul de la un ou și se amestecă din nou
O tavă se unge cu unt și se întinde aluatul pentru plăcinte
Aluatul tăiat pătrate se umple cu ceapă verde, brânză și mărar
Brânzoiacele se ung cu un ou bătut
Se dă tava la cuptor până când brânzoiacele se rumenesc deasupra
Brânzoiacele trebuie să stea circa 40 de minute la cuptor
Sfat: cuptorul trebuie să fie încălzit cu circa 10 minute înainte
Spor la treabă și poftă bună!


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *