Guvernul Citu a picat, astazi, testul suprem, in urma motiunii initiate de PSD. O majoritate covarsitoare a fost de acord cu demiterea lui Florin Citu. Potrivit informatiilor, s-au depasit deja cele 234 de voturi necesare, scrie realitatea.net.

Pentru prima data, opozitia a fost unita si a votat cu bilele la vedere, astfel ca acele calcule facute in urma cu cateva ore de presedintele PSD, Marcel Ciolacu, s-au adeverit.

Motiunea de cenzura depusa de social-democrati a fost dezbatuta si votata in plenul reunit al Parlamentului, de la ora 12:00.

PSD a depus motiunea de cenzura impotriva Guvernului Citu intitulata “Stop saraciei, scumpirilor si penalilor. Jos Guvernul Citu”.

Pentru ca motiunea sa fie adoptata si Guvernul Citu sa fie demis era nevoie de 234 de voturi.

Ultimele calcule aratau ca partidele care au anuntat ca vor vota motiunea de cenzura, PSD-USR-AUR, strang aproximativ 280 de voturi.

Astfel, Guvernul Citu a cazut, dar Guvernul Citu va ramane intermar pana la investirea unui nou Guvern. Nu exista termen-limita, ca in cazul ministrilor interimari, atunci cand interimatul este de 45 de zile, anunta Antena 3.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *