Sunt mai multe unități de învățământ private care nu vor lua vacanță timp de două săptămâni, așa cum se va întâmpla în cazul tuturor celorlalte școli din țară.

Ce școli nu intră în vacanță începând de luni. Care e lista lor
Sunt 21 de școli care nu vor face parte din decizia autorităților de a închide unitățile de învățământ și de a da vacanță timp de 14 zile elevilor.

Este vorba despre acele instituții care funcționează după curriculumul din alte state.

Astfel, aceste 21 de școli au un registru special, astfel că ele nu intră în aceeași categorie cu celalalte, motiv pentru care copiii care învață aici nu vor lua vacanță pentru două săptămâni.

Declarațiile ministrului educației despre școlile rămase deschise
„Legea Educației reglementează aplicabilitatea planurilor cadru de învățământ și pentru unitățile de învățământ particular, similar cu cele de stat (cu excepția celor care învață după curriculum-ul altor state/registru special).

Există legătură între structura anului școlar și planurile cadru. Astfel, pentru unitățile de învățământ particular care funcționează conform planurilor cadru de învățământ aplicabile școlilor de stat, structura anului școlar este aceea stabilită prin ordinul de ministru”, a spus ministrul.

Aceste unități de învățământ au o altă structură pentru anul școlar, astfel că ele nu vor fi parte a deciziei autorităților.

„Unitățile de învățământ particular care funcționează conform curriculumului specific altui sistem educațional, 21 școli în România, au stabilită o structură diferită a anului școlar”, a declarat Sorin Cîmpeanu, conform edupedu.ro.

Lista unităţilor de învăţământ care nu iau vacanță poate fi consultată aici.

Autoritățile au decis ca elevii să stea acasă două săptămâni
Având în vedere că situația privind noile infectări cu coronavirus a devenit una alarmantă, inclusiv în rândul elevilor, de când a a început școala, s-a luat decizia ca aceștia să stea acasă vreme de două săptămâni.

Anunțul a fost făcut chiar de președintele României, care a specificat că această decizie este valabilă pentru elevii de la ciclurile primar, gimnazial și licee, adică pentru toate clasele.

„Astăzi (miercuri – n.r.) s-a decis că vacanța va fi valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu.

Două săptămâni va fi vacanță, începând de luni”, a spus președintele Klaus Iohannis referitor la decizia de a închide școlile temporar.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *