În țara noastră, situația este din ce în ce mai gravă din cauza pandemiei cu care ne confruntăm.

Astfel autoritățile au impus mai multe restricții noi pentru a ține lucrurile sub control, dar se pare că unele instituții deja se opun acestora.

Fără certificat verde în instituții

Certificatul verde a devenit obligatoriu, în contextul în care autoritățile au decis impunerea mai multor restricții noi, menite să controleze creșterea de cazuri de infectare. Astfel, pentru a avea acces într-o insituție cu peste 50 de angajați, ai nevoie de vaccin sau să demonstrezi că ai trecut prin boală și, în cel mai bun caz, de un test negativ.

Totuși, anumite instituții se opun acestei măsuri, pe motiv că i-ar împiedica pe români să-și rezolve problemele pe care le au pentru că nu au certificatul verde. Poșta Română și CEC Bank au anunțat că se opun acestei decezii, în contextul în care românii au nevoie mare de cele două instituții.

Astfel, au luat decizia de a acorda tuturor clienților accesul la serviciile din toate unitățile instituțiilor din țară, dar numai în condiții de siguranță contra COVID-19. Totuși, românii vor trebui să respecte reguli importante: purtarea corectă a măștii de protecție, dezinfectarea mâinilor la intrarea și ieșirea din instituție, păstrarea unei distanțe socială minimă de 2 metri, precum și intrarea unui singur client în incinta poștei.

Instituțiile publice unde este permis accesul și pe bază de testare Covid-19
Certificatul verde atestă trecerea prin boală și testarea, dar se pare că unele instituții le permit românilor accesul și pe baza unui test negativ. Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat care sunt instituțiile publice unde este permis accesul și pe bază de testare Covid-19.

Astfel, în instituțiile publice, unde românii au cu adevărat treabă, aceștia pot intra și pe baza unui test negativ. Arafat a explicat că la starea civilă, pentru eliberarea unui pașaport, eliberarea unui buletin sau pentru plata taxelor și impozitelor, cetățenii pot prezenta și dovada unui test negativ Covid. Șeful DSU consideră că este o regulă decentă, care le oferă românilor mai multă libertate.

”La starea civilă e nevoie de certificat verde: vaccin, test, trecere prin boală. Nu cred că e o crimă să ceri asta. Este un simplu test”, a adăugat Arafat.

Totuși, accesul în restaurante, la hotel, în mall-uri, dar și la magazinele nealimentare, adică neesențiale, va fi permis doar cu certificat verde Covid care să demonstreze vaccinarea sau trecerea prin boală.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *