Valeriu Gheorghiță a anunțat un nou record în prima zi de restricții. Astfel, în ultimele 24 de ore, nu mai puțin de 128 de mii de oameni s-au vaccinat, dintre care 93 de mii cu prima doză.

Valeriu Gheorghiță anuntă un nou record în prima zi de restricții
De menționat este că dacă acest ritm s-ar păstra, s-ar atinge imunizarea în masă, la sfârșitul anului, sau, la începutul anului 2022. Duminică au fost peste 110.000 de români care au mers să se vaccineze, iar, din acest număr, peste 83.000 care au făcut prima doză. Numărul celor complet imunizați se aproape de 6 milioane, adică 40% din populația de peste 18 ani.

Valeriu Gheorghiță a afirmat că dacă în fiecare zi ar veni să facă prima doză măcar 80.000 de oameni, 70% din populația țării ar fi imunizată până la sfârșitul lunii decembrie.

Chiar și așa, la capitolul vaccinare, România rămâne pe penultimul loc din Europa, dar s-ar putea intra în faza de platou, de stabilizare a valului 4.

În două, trei săptămâni, sper totuși să vedem o pantă descendentă astfel încât în decembrie să vedem o fază descendentă vizibilă și care
să ne dea speranța că, dacă vom continuă să facem ceea ce facem, vom avea niște sărbători mai liniștite”, a declarat Octavian Jurma, epidemiolog.

Amintim că Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, vineri, noile restricții pentru limitarea răspândirii infectărilor cu noul coronavirus. Astfel, printre măsurile adoptate se numără obligativitatea purtării măștii în toate spațiile, interdicția circulației pe timp de noapte, cu excepția celor vaccinați sau a celor care au trecut prin boală, interzicerea nunților și a altor evenimente private ori participarea la activități numai în baza certificatului verde. Majoritatea măsurilor se aplică pentru 30 de zile. scrie playtech.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *