Petrică Mâţu Stoian a fost un cunoscut cântăreț de muzică populară. În ultima perioadă a vieții sale a lăsat muzica pe planul doi, pentru o nouă pasiune.

”Toată viaţa muzica a fost pe primul plan, acum aş dori să las locul tinerilor şi să mă bucur şi eu mai mult de vacanţe, să mă plimb prin locuri prin care nu am apucat să merg. Eu iubesc ţările arabe şi când mă ridic din pat mă uit către răsărit, nu către apus. Nu am fost în Germania şi nici nu o să ajung vreodată, nu am chemare. Nici în SUA nu am fost. Îmi doresc până şi la Moscova să merg cu trenul, să colind, să ştiu ce este prin lume. Mi-aş dori să văd ce au văzut alţii”, a mărturisit Petrică Mâţu pentru CLICK.

Petrică Mâţu Stoian cultivă căpșuni

Pe lângă relaxare, Petrică Mâţu Stoian a început și o mică afacere. Cântărețul cultivă căpşuni în satul său natal, Isverna, în judeţul Mehedinţi. Fructele cresc natural, bio, nu sunt stropite cu pesticide și nu sunt folosiți îngrășămânți. Căpşunile le vinde en-gros, cu ajutorul cuiva din familie.

”La Isverna este o zonă de munte, unde am casa părintească, iar căpşunile se fac mai greu. Culegem chiar şi în luna septembrie. Părinţii mei au murit, iar de acest lucru (n.r. de afacere) se ocupă o nepoată. I-am spus la un moment dat «hai să punem căpşuni» şi aşa a rămas. La munte, unde atmosfera este mai rece, nu prea se coc în mai, se fac mult mai târziu, după cum spuneam, şi avem chiar şi în septembrie. Le vindem en-gros”, a declarat Petrică Mâţu Stoian publicației CLICK.

Artistul, care a trecut prin momente extrem de dificile de-a lungul anilor, susține că, deși e reușit să adune foarte multe lucruri de-a lungul vieții și are o situație financiară mai mult decât satisfăcătoare, este conștient că toate acestea sunt lucruri efemere.

”După ce te duci, nu mai contează ce ai strâns. Mama, înainte să se ducă în lumea fără dor, mi- a spus: „Îmi pare rău doar de un singur lucru. Că mă despart de voi. Atât! În rest, vă rog să dați totul de pomană”. Și tot am dat. Îmi este tare drag acum când merg în sat și văd femeile îmbrăcate în hainele ei. Parcă o văd pe ea peste tot”, povestea Petrică Mâțu Stoian în urmă cu ceva timp.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *