De când numărul de infectări a crescut la noi în țară, autoritățile au adoptat mai multe măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii virusului.
Printre acestea se numără și obligativitatea certificatului verde pentru majoritatea activităților, dar se pare că acesta nu a fost impus încă la locul de muncă.

Florin Cîțu a anunțat că urmează să fie stabilită și această măsură.

Obligativitatea certificatului verde

Premierul Florin Cîțu a participat vineri la un eveniment important, „Topul Naţional al firmelor private din România”, unde a vorbit despre cele mai importante chestiuni care îi vizează pe antreprenori. Pentru început, i-a anunțat pe aceștia că statul român îi susține și nu are de gând să mărească taxele.

În plus, Florin Cîțu a adus vorba și despre certificatul verde, care urmează să devină obligatoriu și la locul de muncă. Inițial, autoritățile spuneau că este imposibil să fie impus acest document la locurile de muncă în regim privat, dar se pare că situația s-a schimbat acum.

Premierul interimar Florin Cîțu susține că introducerea obligativității certificatului verde pentru angajați este cea mai non-invazivă măsură, având în vedere că ne confruntăm cu un val patru destul de dur. Astfel, pentru a nu se închide din nou economia și a ajunge în situația de anul trecut, cât de curând, vor fi introduse în Parlament amendamente în acest sens.

„Trebuie să susținem antreprenorii și cu siguranță vom trece aceste amendamente cât mai curând, inclusiv certificatul verde. Despre certificatul verde, am încercat măsuri prin care să nu închidem economia. Această măsură este cea mai non-invazivă, dacă se poate spune așa ceva, în contextul valului 4”, a declarat Florin Cîțu.

Autoritățile susțin obligativitatea certificatului verde
Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătății, susține că certificatul verde la muncă ar trebui introdus cât mai repede. Medicul spune că ar fi trebuit instituită de mai mult timp această măsură, dar mai bine mai târziu decât niciodată și speră că autoritățile responsabile de gestionarea pandemiei vor face ce trebuie în acest sens.

Și Emil Boc susţine că adoptarea certificatului verde la locul de muncă, la fel ca în Italia şi Franţa, este obligatorie, dacă vrem să avem un Crăciun liniştit. În cazul în care acest document nu va deveni obligatoriu, situația se va agrava spre finalul anului și, în loc să ne bucurăm de sărbători, vom lua parte la evenimente tragice.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *