Secretarul de stat Raed Arafat a transmis un mesaj deosebit de important privind certificatul verde. Ce trebuie să se întâmple cu acest document, în ţara noastră, cât se poate de urgent?

Semnal de alarmă tras de Raed Arafat! Şeful DSU a găsit vinovaţii pentru scăderea ratei de vaccinare în România.

Arafat: România are nevoie cât mai repede de o lege privind certificatul verde

Vineri, în cadrul unei conferinţe susţinute la sediul CNCCI (Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției) de la Ciolpani, Raed Arafat a declarat că întârzierea adoptării certificatului verde de către parlamentari este un motiv de descurajare a românilor cu privire la vaccinare.

“Avem nevoie de acest certificat în cel mai scurt timp”, a fost reacţia fermă a lui Raed Arafat.

“N-am cum să vă spun că nu e așa. Da. Da, sigur. Clar descurajează (întârzierea adoptării certificatului verde – n.red.). Pentru unii, cel puțin, ăsta a fost un motiv ca să se vaccineze. Așa că întârzierea certificatului verde înseamnă mai puțin vaccinați pe zi.

Când vor deveni lucrurile o certitudine, atunci persoanele ezitante poate vor decide să se vaccineze. Avem nevoie de acest certificat în cel mai scurt timp”, a declarat, vineri, Raed Arafat.

“Cu cât avem rată de vaccinare mai mică, un val 5 poate să aibă un impact cum a fost acest val care a trecut acum”

Tot vineri, Raed Arafat a atras atenţia că pandemia va deveni, şi în România, una a nevaccinaţilor. Iar impactul pe sistemul de sănătate va fi unul major în cazul unui eventual nou val, având în vedere procentul mare de persoane nevaccinate.

“Pot să parafrazez ce au zis oficialii din Germania, că la acest moment pandemia începe să se transforme în pandemia nevaccinaților.

Un val 5 este posibil, nu pot să spun la ce moment, dar este posibil şi cu cât avem rată de vaccinare mai mică, un val 5 poate să aibă un impact cum a fost acest val care a trecut acum.

Diferenţa între valul 5, care oricum poate că va veni, cu un procent mare de vaccinaţi şi unul cu procent mai mic de vaccinaţi, este impactul major pe sistemul sanitar”, a explicat şeful DSU.

“Devine din ce în ce mai mult această pandemie o problemă a nevaccinaţilor”

Florentina Furtunescu, din partea INSP (Institutul Naţional de Sănătate Publică), a insistat şi ea pe această idee a pandemiei nevaccinaţilor. Ea a explicat şi că beneficiile vaccinării privesc atât individul, cât şi familia şi comunitatea în care trăieşte.

“Devine din ce în ce mai mult această pandemie o problemă a nevaccinaţilor, iar faţă de această realitate care ne izbeşte din ce în ce mult în fiecare zi, avem un singur îndemn: vaccinaţi-vă, vaccinaţi-vă, vaccinaţi-vă!

Trebuie să milităm în continuare, să ne unim eforturile cu toţii pentru a determina, convinge cât mai mulţi oameni care nu s-au vaccinat până acum să o facă de urgenţă.

Este în primul rând în beneficiul individual al dumnealor şi în al doilea rând în beneficiul familiei şi al comunităţii”, a transmis Florentina Furtunescu.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *