Nicolae Ceauşescu şi soţia sa, Elena, au fost îngropaţi în cimitirul Ghencea, în decembrie 1989.

După 21 de ani, la cererea lui Valentin, singurul lor copil în viaţă, şi a lui Mircea Oprean, mormintele soţilor Ceauşescu au fost deshumate. Un detaliu a şocat pe toată lumea!

În urmă cu nouă ani, în vara anului 2010, la cererea lui Valentin, copilul cuplului şi a lui Mircea Oprean, fostul soţ al Zoiei Ceauşescu, morm.intele soţilor Ceauşescu au fost desh.umate.

După ce au fost executaţi de Crăciun, în anul 1989, Nicolae Ceauşescu şi Elena Ceauşescu au fost îngropaţi la 20 de metri unul de celălalt, în cimitirul Ghencea, aşa cum şi-a dorit soţia dictatorului. Soţii Ceauşescu au fost îngropaţi împreună, tot în cimitirul Ghencea, după deshumarea din iulie 2010.

Multă vreme după anul 1989 se zvonea că soţii Ceauşescu au reuşit să scape cu viaţă şi să fugă în străinătate. Din acest motiv a fost solicitată deshumarea.

Se pare că identificarea Elenei Ceauşescu a fost făcută fără probleme datorită fişei dentare şi a unor radiografii. În partea de spate a danturii, Elena Ceauşescu avea gravate iniţialele numelui ei, E.C.

În cazul dictatorului Nicolae Ceauşescu, nu a fost nevoie de radiografii dentare ori alte tehnici medicale. Rămăşiţele sale au fost găsite pe un pat de rumeguş şi s-au putut observa chiar şi urmele lăsate de gloanţe.

După câteva luni, specialiştii de INML au confirmat că Elena şi Nicolae Ceauşescu sunt îngropaţi la Ghencea, în urma expertizei prin comparaţie cu probele obţinute de la rude.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *