Președintele PSD a asigurat o creștere a pensiilor cu până la 10%, începând cu prima lună a anului următor.

Marcel Ciolacu a transmis că Guvernul se pregătește să implementeze noi reforme.

Președintele Camerei Deputaților a precizat că printre obiectivele reprezentanților statului se numără și creșterea pensiilor, din ianuarie 2022.

Marcel Ciolacu a dezvăluit că ultimele sondaje referitoare la opinia oamenilor în ceea ce privește situația actuală a României i-a făcut pe cei de la PSD să accepte intrarea la guvernare.

Președintele Camerei Deputaților consideră că neîncrederea în clasa politică a condus la criza cu care se confruntă țara noastră în prezent, însă partidul pe care îl conduce este pregătit să colaboreze cu celelalte formațiuni politice, pentru implementarea de noi reforme: „Această cifră a contat cel mai mult în decizia PSD de a intra la guvernare. Se vedea clar că România se îndrepta spre dezastru, spre o disoluție a statului chiar.

Atunci strângi partidul și iei o decizie: stăm pe margine și ne uităm sau intervenim și punem țara pe drumul corect. Ne-am asumat ministerele dificile, Finanțele, Munca, Sănătatea și Agricultura. Urmează niște luni grele și cred că aici domnul Rafila va avea cel mai important rol pentru a gestiona pandemia.

Ne trebuie un alt sistem de impulsionare a vaccinării, neapărat antivirale în farmacii, să se demonstreze științific de ce sunt necesare măsurile. A fost o neîncredere în autorități la noi, USR a condus execrabil Ministerul Sănătății și eu sper să răspundă penal pentru asta, am văzut că în Franța deja au început astfel de acțiuni. Am avut mai multe întâlniri cu domnul președinte Cîțu și cu domnul premier Ciucă și pare că vom reuși să formăm o echipă care să poată face reformele majore la care ne-am angajat în această guvernare.”, , a declarat Marcel Ciolacu, pentru antena3.ro.

Președintele PSD a făcut și un anunț mult așteptat de români, cu privire la majorarea pensiilor. Marcel Ciolacu a asigurat pensionarii că de la 1 ianuarie 2022 aceștia vor beneficia de o majorare de 10%: „Am trecut prin Parlament o lege de reorganizare a ANAF, o veți vedea în curând. Trebuie neapărat să introducem acel radar al mărfurilor, cum este și în Ungraria și a avut rezultate excelente. Deci nici măcar nu trebuie să-l inventam noi, e deja testat. Nu e nicio problemă, vom găsi soluții, veți vedea în buget. Important este cum îți echilibrezi veniturile.

Noi avem cele mai mici venituri din Europa. Noi nu ne gândim cum să îmbunătățim colectarea, ci cum să-i lăsam pe români mai săraci. Avem două milioane de români cu pensii sub 1.000 de lei. Avem 1,8 milioane cu pensie până în 1.600 de lei. 80% dintre pensionari trăiesc cu până în 2.000 de lei. Mereu a apărut cineva să învrăjbească, că uite, PSD dă la pensionari. Asta e realitatea, 80% trăiesc cu sub 2.000. 100% din ianuarie se măresc pensiile cu 10%, este bugetat. Nu e vina românilor că tu nu ai o guvernare eficientă, că nu oprești jaful din vămi.”, a completat Ciolacu, pentru sursa amintită.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *