Administrația Națională de Meteorologie (ANM) e emis o informare de vreme severă pentru următoarele zile. Urmează ninsori abundente, viscol și depunere de strat de zăpadă în mai multe regiuni.

După o perioadă de repaus, precipitațiile revin în forță în zona țării noastre. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ploi și ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă și viscol.

Alerta va intra în vigoare sâmbătă la ora 14.00 și va fi valabilă până luni, 13 decembrie, la ora 08.00.

În acest interval se așteaptă ploi care, de duminică, se vor transforma în ninsori abundente. În vestul și sud-vestul țării, precum și la munte, se va depune strat de zăpadă.

Informare de ninsori abundente, strat de zăpadă și viscol. Zonele afectate de alerta emisă de ANM
Conform informării ANM, de sâmbătă până luni, vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul după-amiezii de sâmbătă (11 decembrie) va ploua mai ales în regiunile sudice, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 decembrie) și în restul teritoriului.

La munte vor fi precipitații mixte, dar treptat în cursul nopții la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Începând de duminică (12 decembrie) în regiunile vestice și sud-vestice treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar la munte local va ninge abundent.

Precipitațiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15…25 l/mp și, în special în zonele deluroase și montane, peste 40…50 l/mp.

Temporar în regiunile vestice, sudice și la munte vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Cum va fi vremea în Capitală
ANM a emis și o prognoză specială pentru municipiul București. Vineri, valorile termice se vor situa peste cele obișnuite la această dată, astfel că maxima va fi de 9…10 grade, iar minima de 2…4 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat.

Apoi, sâmbătă, vremea se va menține în general închisă și caldă pentru a doua decadă a lunii decembrie. Începând de după-amiază va ploua și se vor cumula peste 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în special în a doua parte a intervalului, când vor fi viteze, în general, de 45…55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă, apropiată de cea din timpul zilei va fi de 7…8 grade.

Duminică, vremea va fi în continuare mai caldă decât normal în a doua decadă a lunii decembrie. Cerul va fi mai mult noros și în cursul zilei temporar va ploua. Noaptea vor fi condiții pentru precipitații slabe sub formă de ploaie şi posibil, spre dimineață, lapoviţă și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea
minimă de 1…2 grade.

Cod galben de la ANM până vineri seara
Până să intre în vigoare informarea de vreme severă, ANM a emis și un cod galben de vânt puternic pentru mai multe județe din sudul și sud-vestul țării.

În Dobrogea și în estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 55…65 km/h, iar în zona litoralului și a deltei de peste 70 km/h. Alerta e valabilă până la ora 22.00.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *