Iranul avertizează că „agresorii” vor plăti „un preţ greu”, după relatări privind posibile manevre americano-israeliene.

Declaraţie de război. O înaltă oficialitate iraniană, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a avertizat sâmbătă că „agresorii” vor plăti „un preţ greu”, după o relatare privind existenţa unor planuri între SUA şi Israel de a efectua manevre militare pentru a se pregăti de atacuri împotriva siturilor nucleare ale Iranului în eventualitatea în care calea diplomaţiei va da greş, transmite Reuters.

„Oferirea condiţiilor pentru comandanţii armatei de a testa rachete iraniene cu ţinte reale îi va costa pe agresori un preţ greu”, a scris pe Twitter – citând o oficialitate din cadrul armatei, a cărei identitate nu a fost făcută publică – Nournews, afiliat principalului organism de securitate al Iranului.

Programul nuclear iranian: SUA şi Israel discută despre exerciţii militare comune SUA şi Israelul au discutat joi, la Pentagon, despre exerciţii militare comune menite să contracareze ambiţiile nucleare ale Teheranului, în timp ce dificilele negocieri asupra programului nuclear iranian sunt reluate la Viena, informează AFP.

„Sunt profund îngrijorat de acţiunile guvernului iranian în domeniul nuclear în ultimele luni, de provocările sale permanente şi lipsa sa de angajament politic”, a declarat ministrul american al apărării Lloyd Austin, primindu-l pe omologul său israelian Benny Gantz.

Declaraţie de război. Preşedintele Joe Biden „a anunţat în mod clar că dacă politica va eşua, noi suntem gata să ne întoarcem spre alte opţiuni”, a adăugat el.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *