Alexandru Rafila a vorbit despre certificatul verde!

Iată ce a declarat medicul despre oligativitatea acestuia în România!

Alexandru Rafila a dezvăluit când va intra în vigoare certificatul verde, dar a vorbit și despre testarea care ar urma să fie făcută de medicii de familie.

Alexandru Rafila a vorbit despre certificatul verde!

Recent, profesorul Aexandru Rafila a explicat în cadrul unui interiviu cum se va face testarea în cabinetele medicilor de familie.

Mai mult, medicul a vorbit și despre certificatul verde, dar și despre momentul în care se vor găsi antiviralele din tratamentul anti-covid în farmacii.

Ministrul Sănătății dorește ca certificatul verde obligatoriu să devină obligatoriu, chiar dacă PSD nu ar maidori acest document.

Totodată, Rafila a declarat că certificatul verde trebuie impus pe o perioadă determinată, în funcție de indicatorii epidemiologici despre care s-a vorbit în ultimele zile.

„Ne găsim în situația paradoxală. Toata lumea discută despre creșterea numărului de cazuri. Îmi pare rău că nu avem la dispoziţie un instrument măcar temporar pentru a putea să controlăm valul pandemic.

Decizia este de natură politică. Eu şi colegii de la institut am făcut documentaţia tehnică, urmează să vedem.Cred că e acceptabil și nu e un document sau procedura care se impune pe perioadă nedeterminata, ci pe perioadă determinată de indicatori epidemiologici și, faptul că există și un acces consistent la testare de 45 de zile ,este elementul de încurajare a acestui instrument”, a spus Rafila.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *