Noi restricţii pentru persoanele care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19!

Nu vor mai putea folosi nici mijloacele de transport în comun!

Persoanele care nu au schema completă de vaccinare împotriva SARS-Cov-2 nu vor mai avea acces în restaurante, avioane sau în mijloacele de transport în comun, nici măcar dacă prezintă un test negativ!

Noile restricții au fost stabilite de către Senatul Franței și vizează toți cetățenii care nu au nici până la acest moment certificat verde.
Persoanele nevaccinate nu mai pot călători cu trenul sau cu avionul
Valul cinci al pandemiei reprezintă, pentru autoritășile din întreaga lume, un mare motiv de îngrijorare, astfel că foarte multe țări au implementat deja noi restricții pentru prevenirea infectării în masă.

În Franța, aceste măsuri propuse de guvern au declanșat mai multe proteste, mai ales după ce preşedintelui Emmanuel Macron a declarat că vrea să-i „scoată din sărite” pe cei care încă nu s-au vaccinat anti-COVID.
De asemenea, Senatul Franței a aprobat noile restricţii şi introducerea paşaportului de vaccinare cu 249 de voturi pentru şi 63 împotrivă. Mai mult decât atât, se pare că Legislaţia fusese deja aprobată de Adunarea Naţională în cursul acestei luni.
Astfel, persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra în restaurante, spaţii culturale, trenuri cu trasee foarte lungi şi curse aeriene, nici măcar dacă prezintă un test negativ. Până la acest moment, francezii aveau posibilitatea de a folosi mijloacele de transport în comun în condițiile în care prezentau un test negativ Covid-19.

Când se vor aplica noile restricții pentru cei nevaccinați?
Noile restricții se vor aplica, potrivit ultimelor informații transmise de Senatul Franței, în cazul în care numărul pacienţilor cu COVID-19 din spitale depăşeşte 10.000. În acest moment, sunt internaţi aproximativ 24.000 de bolnavi infectaţi cu coronavirus.

Persoanele care au trecut prin boală vor fi eligibile pentru un paşaport de vaccinare, ce se aplică persoanelor de 18 ani şi peste.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *