În urmă cu 17 ani, Adriana Iliescu devenea cea mai bătrână mamă din lume!

Adriana Iliescu este un fost profesor universitar de literatură română și autoare de povești pentru copii.

Aceasta este cunoscută pentru faptul că a dat naștere unei copil la vârsta de 66 de ani, dar și pentru recordul mondial obținut în urma acestui eveniment. Iată cum arată fiica sa, Eliza, în prezent!

Pe 16 ianuarie 2005, Adriana Iliescu devenea cea mai bătrână mamă din lume, după ce a născut la vârstă de 66 de ani
Adriana Iliescu a intrat în atenția presei din România în urmă cu 17 ani, când devenea cea mai bătrână mamă din lume. Astfel că, aceasta a născut pe data de 16 ianuarie 2005, la vârsta de 66 de ani, o fetiță pe nume Eliza Maria, prin fertilizare in vitro.

Fiica fostului profesor universitar nu este însă copilul său biologic, aceasta fiind mai degrabă o mamă purtătoare, întrucât celula feminină și lichidul seminal au provenit de la donatori anonimi. În cadrul unei conferințe de presă, medicul care s-a ocupat de Adriana Iliescu, a declarat că inițial toți cei trei embrioni implantați începuseră să se dezvolte, însă, doi dintre ei nu au rezistat până la un moment propice salvării lor:

„S-au implantat trei embrioni și au prins toți trei la început.

Numai că în scurt timp, unul dintre embrioni s-a oprit din evoluție. Același lucru s-a întâmplat în săptămâna a 33-a cu al doilea făt, o fetiță. Medicii i-au făcut Adrianei Iliescu imediat cezariana pentru a salva cel de-al treilea bebeluș. Eliza a avut la naștere doar 1,45 kg și a rămas în spital circa două luni.”, a anunțat doctorul Marinescu la acea vreme


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *