Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de viscol, valabil de vineri dimineața, de la ora 10, până sâmbătă, 29 ianuarie, la ora 8.

Meteorologii ANM au emis un cod galben de viscol valabil până mâine. Acesta afectează în special zonele de munte.

Codul galben emis de meteorologi este valabil de pe 28 ianuarie, de la ora 10, până pe 29 ianuarie, la ora 8 dimineața.

Vizate sunt zonele de multe de peste 1.700 de metri, iar meteorologii au anunțat că vântul va sufla cu putere și va vor fi rafale chiar de 100 de km/h.

Vizibilitatea va fi redusă din această cauză, iar zăpada va fi troienită.

„În intervalul menționat, la munte, în special la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, zăpada troienită și vizibilitatea redusă”, au informat specialiștii ANM.

Meteorologii anunță vânt puternic în mai multe zone ale țării
Meteorologii ANM au transmis în prognoza meteo că vineri vor fi intensificări ale vântului în mai multe zone ale țării.

Vântul va sufla cu putere în Transilvania și Oltenia, în special în zonele joase de relief, iar rafalele vor ajunge la 45…55 km/h.

De asemenea, și în weekend vor avea loc intensificări ale vântului, în mare parte a țării. La munte va fi din nou viscol și în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„Vineri (28 ianuarie), pe arii restrânse, intensificări ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Oltenia, cu viteze de 45…55 km/h.

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (29/30 ianuarie), vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, dar îndeosebi la munte, unde va fi viscol”, au mai informat meteorologii ANM.

Vremea va suferi schimbări constate în următoarea perioadă, pentru că se va trece de la frig la cald, iar în unele zile temperaturile chiar vor depăși valorile normale pentru această perioadă din an.

În următoarele zile continuă procesul de încălzire a vremii și sâmbătă vor fi înregistrate valori de până la 2 grade Celsius, în timp ce duminică ele vor fi chiar mai mari de atât și temperaturile pot ajunge până la zece grade.

Și pe timpul nopții va fi destul de cald, anunță specialiștii ANM, căci vor fi de la -6 până la 2-3 grade.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *