Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări meteo de vreme rea. Este vorba despre un cod portocaliu şi unul galben de ninsori abundente și viscol.

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis mai multe avertizări meteo de vremea rea pentru țara noastră, care sunt valabile în următoarea perioadă.

Vremea se va strica în această noapte, iar alertele ANM vor persista în anumite regiuni până marți, 8 februarie.

Avertizări meteo de vreme rea. ANM anunță cod galben și portocaliu de ninsori și viscol

Cod portocaliu și galben. Foto: captura meteoromania
Mai întâi a fost emis un cod galben care intră în vigoare în această noapte la ora 02:00. Avertizarea meteorologică expiră luni, 7 februarie, la ora 15:00.

În intervalul menționat, local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Local ninsorile vor fi moderate cantitativ, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Cod portocaliu de viscol puternic
ANM a transmis că mâine dimineață întră în vigoare și un cod portocaliu. Interval de valabilitate: 07 februarie, ora 05:00 – 07 februarie, ora 10:00.

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

Vremea se menține rea la începutul săptămânii viitoare. Alte două atenționări transmise de ANM

Cod portocaliu și galben. Foto: captura meteoromania
Un alt cod galben a fost semnalat pentru a doua parte a zilei de luni, 7 februarie. Acesta se va menține până pe 8 februarie la ora 20:00. Se va semnala viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni.

”În Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută”, transmite ANM.

Totodată, meteorologii au emis un alt cod portocaliu care se va manifesta prin viscol puternic la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curbură. Interval de valabilitate: 07 februarie, ora 22:00 – 08 februarie, ora 20:00.

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curburăvântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *