Marcel Ciolacu a vorbit, luni, despre posibilitatea ca salariile și pensiile să fie majorate în urma creșterii inflației. Aceste declarații vin la scurt timp după un atac din partea fostului lider al PSD, Liviu Dragnea.

Actualul președinte al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat o posibilă majorare a pensiilor și salariilor. Această măsură ar urma să se aplice și în cazul angajaților din mediul privat și ar veni pe fondul creșterii inflației din ultimele luni, notează Agerpres.

“Este posibil să avem o majorare la toate veniturile, ţinând cont de impactul inflaţiei. Când spun toate veniturile, înseamnă şi bugetari, şi privat, şi pensionari. Este posibil să avem acest lucru. Cu toţii ne-am angajat în acest act de guvernare ca oamenii să trăiască mai bine şi să găsim soluţii pentru ei”, a declarat Marcel Ciolacu.

Cu toate acestea, președintele social-democraților a ezitat să ofere un orizont de timp în care o astfel de măsură ar putea fi implementată. El a mai explicat că, momentan, toate aceste măsuri sunt discutate în cadrul coaliției.

“Toate aceste lucruri sunt în discuţie în acest moment. Sunt într-o coordonare economică. Vedem ce măsuri se iau pentru scăderea inflaţiei. Toate aceste discuţii pleacă în primul rând de la cauză. Haideţi să venim cu soluţiile cele mai bune pentru a rezolva cauza şi apoi mergem pe lanţul efectului”, a mai adăugat Ciolacu.

Tot pe tema pensiilor, Marcel Ciolacu a vorbit și despre faptul că premierul Nicolae Ciucă va merge la Bruxelles cu ministrul muncii, Marcel Budăi, pentru a discuta despre renegocierea PNRR.

Tema renegocierii plafonului din PNRR de 9,4% din PIB este unul dintre subiectele fierbinți din actuala coaliție de guvernare. Discuțiile au fost începute de Marius Budăi, acesta susținând că România trebuie să se apropie de media europeană în acest domeniu.

Ca răspuns la aceste declarații, Florin Cîțu a declarat într-o conferință de presă că cei care își asumă această poziție ar trebui să meargă să discute cu Comisia Europeană.

Zilele trecute, liderul PSD a făcut o serie de declarații pe această temă și a subliniat că, în acest caz, nu ar fi vorba despre o renegociere ci de o optimizare.

“Ne încadrăm fără aceste pensii de serviciu la o anvelopă de 8.2%. Dacă le adăugăm la întreaga anvelopă cum ne şi cere comisia prin jalonul cu reforma pensiilor ne vom trezi că pensiile în România pe următorii zeci de ani nu vor mai putea fi modificate şi este o aberație totală. Guvernezi ca să faci un trai mai bun oamenilor, nu un trai mai rău sau să faci economii la buget”, a adăugat atunci Marcel Ciolacu.

Liviu Dragnea, atac la coaliția de guvernare
Declarațiile lui Marcel Ciolacu vin la scurt timp după ce Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, a lansat un atac la adresa partidelor aflate la guvernare pe tema pensiilor și salariilor.

Liviu Dragnea a declarat că liderii PSD și PNL nu pot să crească salariile și pensiile deoarece modul în care a fost construit bugetul de stat pentru 2022 a fost defectuos.

“În primul rând, acești guvernanți nu știu să facă un buget care să genereze creștere economică, mărire de PIB, dar și venituri pentru stat și populație. Asta e prima chestiune”, a adăugat Liviu Dragnea.

În plus, Dragnea a susținut că actuala coaliție de guvernare nu este interesată de astfel de măsuri și că dau dovadă de cruzime față de cetățenii români.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *