Autoritățile din Ucraina îndeamnă companiile aeriene să evite zborurile deasupra Mării Negre de luni până sâmbătă, din cauza exerciţiilor navale ale exercitate de Rusia în zonă, relatează Reuters.

Ucraina sfătuiește companiile aeriene să evite zborurile deasupra Mării Negre

“De mâine, companiile aeriene sunt sfătuite să evite zborurile deasupra acestei zone şi să planifice rutele optime în avans, ţinând cont de situaţia actuală”, a precizat serviciul ucrainean de trafic aerian.
Totodată, spaţiul aerian al Ucrainei rămâne deschis. În urmă cu puțin timp, un consilier al şefului de cavbinet al preşedintelui ucrainean a afirmat că nu are sens ca spaţiul aerian să fie închis.

Ambasada Franţei la Kiev: „Să aveţi rezerve de apă, de hrană şi îmbrăcăminte călduroasă”
Pe de altă parte, Ambasada Franţei la Kiev i-a îndemnat pe cetăţenii francezi din Ucraina să aibă rezerve de apă, hrană şi îmbrăcăminte călduroasă în această perioadă, în care există ameninţarea unui eventual atac al Rusiei.
“Vă recomandăm să pregătiţi rezerve de apă, de hrană şi îmbrăcăminte călduroasă, precum şi să vă asiguraţi că rezervorul maşinii este plin sau chiar să existe rezerve suplimentare”, se arată într-un mesaj de pe site-ul ambasadei.

De asemenea, francezii sunt sfătuiţi să evite orice deplasare în Ucraina, nu doar pe cele neesenţiale, şi să aibă grijă ca actele lor de identitate să fie falabile.

Momentan, ambasada Franţei nu le recomandă francezilor din Ucraina să părăsească ţara.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *