Constantin Enceanu împlinește 58 de ani și este unul dintre cei mai iubiți interpreți de muzică folclorică din Oltenia. Acesta a devenit unul din cei mai promițători interpreți de muzică populară începând cu anul 1985. Între 1985 și 1991 a câștigat 19 concursuri muzicale, printre care marele premiu al Festivalului Maria Tănase, desfășurat la Craiova.

În 1992 a devenit membru al Ansamblului Maria Tănase, iar artistul a fost tot mai des chemat să cânte la Televiziunea Română în anii următori, în special în emisiunea Tezaur focloric realizată de regretata Marioara Murărescu.

Cantaretul se considera un om împlinit atat pe plan profesional cat pe plan personal pentru ca are o familie frumoasa care l-a sprijinit pe durata carierei sale.

Pe sotia lui Constantin Enceanu a cunoscut-o pe vremea când lucra la Întreprinderea de Transformatoare si Motoare Electrice Filiasi, iar canaretul de muzica populara era la statia de radioamplificare, unde se punea muzica si angajatii dadeau dedicatii atunci când erau zile de nastere sau de onomastica ale unor colegi. Angela lucra la Oficiul de Calcul si venea sa dea dedicatii pentru colege.

Albume Constantin Enceanu
Drag mi-e cand mai vin pe acasa
Din Izverna-n VisinaD
De mic am fost om cinstit
Multa lume ma vorbeste
Cine e oltean ca mine
Nu uita toate sunt trecatoare
Stai cu mine omule sa-ti cant
A naibii de mandrulita


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *