Putin a declarat astăzi război Rusiei și situația este din ce în ce mai dificilă. Liderul Rusiei este hotărât să își atingă obiectivele și spune că nu se va opri până nu va ajunge la destinația finală. Președintele a făcut și declarații după ce a început atacul asupra Ucrainei și a făcut amenințări dure la adresa NATO.

Vladimir Putin a atacat Ucraina în această dimineață și, oficial, a început războiul. Președintele Rusiei a făcut mai multe declarații înainte de a da lovitura și a avertizat statul vizat și se pare că vorbește despre asta și acum. Liderul rus face amenințări la adresa SUA, dar mai ales pentru NATO.

Liderul rus anunță că așteptat 30 de ani pentru a obține un acord cu NATO, dar nu s-a întâmplat nimic în acest sens, motiv pentru care este decis să dea o lecție alianței. Putin subliniază că Rusia a fost răbdătoare și a încercat să comunice cu NATO pe cale pașnică, dar nu a primit răspunsul pe care îl aștepta.

„În ultimii 30 de ani am încercat, răbdători, să ajungem la un acord cu NATO privind principiile egalității și indivizibilității securității în Europa”, a declarat liderul rus.

Președintele Rusiei a numit NATO ”imperiul minciunilor”, pe motiv că Rusia a fost mințită timp de 30 de ani și a sperat că va ajunge la o înțelegere cu alianța. Din acest motiv, este decisă să își facă dreptate.

Vladimir Putin a mai precizat că pentru NATO, totul este o politică ”să constrângă Rusia”, în timp ce țara pe care o conduce ia totul în serios și se implică în tot ceea ce face. Liderul susține că ”sateliții NATO” nu fac altceva decât să ”imite comportamentul SUA cu entuziasm” și să se supună ordinelor pe care le primesc.

Deși se spune că scopul lui Putin este să răstoarne Guvernul, oficialii cred că interesul ar fi cu totul altul. Consilierul șefului biroului președintelui ucrainean, Mikhailo Podoliak, a anunțat că multe grupuri de sabotaj și recunoaștere ale Federației Ruse au planificat un atac terorist asupra centralei nucleare din Cernobîl.

“Este clar că Rusia nu vrea doar să răstoarne guvernul din țară sau să-l înlocuiască cu vreun interpus. Vrea să provoace distrugeri în Ucraina cât mai mult posibil și chiar distrugerea mediului”, a spus Podoliak.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *