Războiul din Ucraina va schimba granițele. România și Rusia vor fi țări vecine, susține fostul şef al Statului Major General al Armatei Române, dar nu există pericol pentru populație.

Conform generalului Ştefan Dănilă, războiul din Ucraina va aduce modificări importante în lume, și nu numai din perspectivă economică.

România și Rusia vor fi țări vecine după război, susține un fost șef al Armatei
Conform acestuia, invazia rușilor în Ucraina va contura noi granițe, iar țara noastră va deveni vecină cu Rusia.

Dacă planul lui Vladimir Putin funcționează, atunci vom deveni nu numai martorii succesului forței sale militare din Ucraina, ci și al faptului că România va deveni vecină cu această țară.

România și Rusia vor fi vecine, susține fostul şef al Statului Major General al Armatei Române, iar țara noastră se va învecina în acest fel și cu bazele militare rusești de acolo.

El a numit Rusia drept un „vecin agresor”, dar populația română nu ar avea motive să se teamă. Nu este vorba despre niciun pericol direct pentru populație, a susținut acesta.

De asemenea, fostul șef al Armatei a mai spus și că nu există nicio șansă ca Rusia să intre pe teritoriul țării noastre, așa că nu există nicio amenințare din acest punct de vedere.

„Vom deveni stat de frontieră, de graniţă, cu Federaţia Rusă, cu bazele militare ruseşti care vor fi instalate acolo.

Nu este un pericol direct pentru populaţie, dar nu ne simţim bine, pentru că i-am simţit pe ruşi agresori şi nu te poţi simţi bine lângă un vecin agresor.

Dar nu există în niciun caz pericolul să intre pe teritoriul României”, a declarat generalul Ştefan Dănilă, conform Main News.

E posibil să asistăm la un conflict îndelungat
De asemenea, generalul a mai transmis și că rezistența ucranineană va fi greu de îndepărtat, iar obiectivul demilitarizării pe care vrea să îl vadă îndeplinit Vladimir Putin e „mult prea îndepărtat”, susține el.

„Este destul de periculoasă pentru armata rusă rezistenţa ucraineană care va fi destul de greu de lichidat.

Demilitarizarea, aşa cum şi-o doreşte Vladimir Putin, este un obiectiv mult prea îndepărtat şi nu este posibil în sensul de a aduna toate armele. Va distruge tot ce înseamnă armament greu al Ucrainei”, a mai spus el.

Am putea asista la lupte de gherilă în Ucraina, după invazia rusă, a afirmat el.

„Foarte periculos va fi că cetăţeni ucraineni vor rămâne cu arme mici la ei şi vom asista la lupte de gherilă în Ucraina, inclusiv pe termen lung”, a explicat fostul şef al Armatei.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *