Consiliul European s-a reunit aseară pentru a stabili un pachet de măsuri restrictive suplimentare pe care le vor impune Rusiei ca urmare a acțiunilor sale pe teritoriul Ucrainei. Președintele Klaus Iohannis a transmis românilor că se vor impune costuri masive și severe Rusiei.

Iată mesajul integral al președintelui țării!

Klaus Iohannis: „Un pachet de măsuri restrictive suplimentare”
Președintele țării a anunțat că joi seară a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului European, în cadrul căreia liderii au convenit asupra unui nou set de măsuri restrictive pentru Rusia. „La reuniunea extraordinară a Consiliului European de aseară, am agreat un pachet de măsuri restrictive suplimentare, care va impune costuri masive și severe Rusiei pentru acțiunile sale împotriva Ucrainei. Susțin, totodată, pregătirea, în continuare, a unor sancțiuni individuale și economice suplimentare, care să vizeze și Belarus.

Am pledat, la Bruxelles, pentru atenuarea impactului negativ al acțiunilor Rusiei asupra Republicii Moldova și Georgiei, state partenere care resimt deja presiunea din partea Moscovei, accentuând importanța oferirii sprijinului financiar necesar pentru consolidarea rezilienței partenerilor. Ne confruntăm cu cea mai mare provocare din istoria recentă a Europei și este absolut necesară și pe mai departe coordonarea strânsă a reacțiilor și a abordărilor cu aliații euroatlantici, în special SUA și NATO.”, este mesajul postat de Klaus Iohannis, în urmă cu câteva momente.

Președintele Ucrainei face apel către România
În urmă cu câteva momente, și președintele Ucrainei a lansat un nou apel către România, prin intermediul contului său de Twitter. El speră că țara noastră i se va alătura în lupta împotriva Rusiei.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *