Dumitru a fost ofiţer de Rachete şi Artilerie Antiaeriană şi a făcut parte din promoţia 1979 a Şcolii Militare de Rachete si Artilerie Antiaeriana „Leontin Sălajan” din Braşov.

A început cariera militară ca tânăr locotenent de Rachete Antiaeriene în Regimentul de Rachete Antiaeriene KUB din Bucureşti.

Ulterior a absolvit cursurile Academiei de Înalte Studii Militare din Bucureşti.

Dupa 1990 a slujit sub drapelul tricolor Jandarmeria Romană, iar în perioada 1997-2005 a fost Comandantul

Inspectoratului de Jandarmi „Mircea cel Batran” Dâmboviţa.

Dupa trecerea în rezervă a fost Director al Poliţiei Locale Târgovişte.

Adrian Dumitru s-a născut pe 16 martie 1953 în localitatea Câmpulung Muscel judeţul Argeş. şi a fost membru de onoare al Filialei Judeţene Dâmboviţa a A.N.C.M.R.R.

„Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa îşi exprimă profundul regret la trecerea în nefiinţă a col.r.

Dumitru Ion Adrian, ofiţer care a îndeplinit funcţii de conducere în instituţia noastră, ultima dintre acestea fiind cea de comandant al unităţii în perioada 15.07.1997 – 13.03.2005.

A fost un profesionist desăvârşit, un militar responsabil, exigent şi corect, principial, echilibrat şi devotat instituţiei.

S-a preocupat permanent de subordonaţi, pe care i-a ajutat şi îndrumat în diferite situaţii.

Întregul colectiv al inspectoratului transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate în această zi tristă, în care pierdem unul dintre cei mai buni camarazi. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, este mesajul IJJ Dâmboviţa.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *