Liderul cecen Ramzan Kadîrov a anunțat că alături de armata sa intră în Ucraina și se va alătura rușilor în războiul contra Ucrainei. Acesta a oferit primele detalii despre situația din Ucraina, chiar imediat după ce a trecut granița.

Cecenii au capturat până acum o bază militară uncraineană

Liderul republicii din sudul Rusiei este un aliat-cheie al președintelui rus Vladimir Putin, mai menționează BBC.

Cecenii au anunțat încă de ieri că sunt gata să lupte alături de Rusia.

Pe unul dintre cele mai populare canale de Telegram au fost postat mai multe imagini în care se puteau vedea miii de soldați care erau mobilizați pentru a se alătura Rusiei.

Liderul cecen susține că îl ajută pe Putin să lupte contra dușmanilor Moscovei. Pentru a justifica invazia, el spune că decizia lui Putin de a invada Ucraina va împiedica dușmanii Moscovei să lanseze atasuri asupra Rusiei.

Luptărorii ceceni loiali lui Ramzan Kadîrov au o notorietate puternică și se confruntă cu acuzații de abuzuri împotriva drepturilor omului.

Ieri, Kadârov a avut și un mesaj pentru președintele ucraninean Volodimir Zelenski:

“Profit de această oportunitate, vreau să-i dau un sfat președintelui actual al Ucrainei, înainte de a deveni “fostul”, să-l contacteze pe comandantul nostru suprem, președintele Vladimir Vladimirovici (n.r. Putin) și să-i ceară iertare”, a transmis liderul cecen.

Și Vladimir Putin le-a cerut ucrainienilor să întoarcă armele asupra propriului conducător și să preia puterea de la Kiev.

Acesta i-a îndemnat pe ucrianieni să-l înlăture pe preşedintele Volodmir Zelenski şi anturajul său, pe care i-a calificat drept “neonazişti şi drogaţi”, relatează AFP şi Reuters. “Fac încă o dată apel la personalul militar şi la forţele armate ale Ucrainei: nu le permiteţi neonaziştilor (…) să vă folosească copiii, soţiile şi bătrânii ca scuturi umane”, a spus Putin la o reuniune a Consiliului rus de securitate transmisă la televiziune.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *