Vladimir Putin are un comportament neobișnuit în ultima perioadă.

După ce a negat multă vreme orice intenție de a transforma exercițiile militare din jurul Ucrainei într-un atac direct și a acuzat SUA de dezinformare și minciună, liderul de la Kremlin a schimbat foaia peste noapte.

A recunoscut independența celor două republici separatiste din Donbas, deși i-a transmis președintelui Macron că acest lucru nu este pe agenda sa, și a ordonat invazia în Ucraina

După trei zile de la invazie, apare un semn clar de slăbiciune din partea lui Putin, care le cere militarilor ucrainieni să dezerteze și să întoarcă armele.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că faptul că Vladimir Putin le-a cerut militarilor ucraineni să întoarcă armele împotriva propriului guvern reprezintă un semn de slăbiciune, în contextul în care liderul de la Moscova a numit autoritățile din Ucraina „narcomane” și „neonaziste”.

„Faptul că a cerut lucrul ăsta e o speranță pentru mine, e un semn de slăbiciune. În loc să spună- în momentul ăsta rupem tot, predați-vă cât mai e timp, altfel vă terminăm în 24 de ore, nu mai aveți nicio șansă, sunteți terminați- spune depuneți armele pentru că ăia sunt neonaziști și delimitați-vă de ei”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Putin pierde partida dacă nu reușește să îngenuncheze Ucraina într-un timp scurt”

Dacă Putin nu reușește să îngenuncheze Ucraina într-un timp scurt, în câteva zile, el pierde partida, este de părere jurnalistul român. Liderul de la Kremlin „știe treaba asta, de aceea în clipa asta e din ce în ce mai încordat”.

Potrivit lui CTP, un război de felul ăsta, cum arată invazia Ucrainei în acest moment nu poate dura mult, nu poate fi susținut de Putin.

„Am un sentiment. Faptul că Putin a cerut acum armatei ucrainene să depună armele, să se delimiteze de narcomanii- atenție, narcomanii și neonaziștii, asta e clar retorică de război rece fierbinte de acum 50 de ani- care sunt organizați și pun artilerie în centrul orașului sub conducerea americanilor. A pronunțat cuvântul! Americanii sunt cei care sunt în spatele, nu în spatele, ci pe față cu nenaziștii și drogații. Dar faptul că a cerut lucrul ăsta e o speranță pentru mine, e un semn de slăbiciune”, a explicat CTP la Digi 24.

Vladimir Putin știe că trebuie să rezolve rapid problema cu Ucraina, pentru că lucrurile se complică de la o zi la alta. CT Popescu dă ca exeplu faptul că zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în Georgia și există riscul să apară proteste masive și în altă parte.

„Fața, faciesul acela ați văzut cum i se crispează, încep să se vadă pe fața lui trăsături de cimpanzeu sângeros. Ați văzut? Cum sunt cimpanzeii ăia carnivori care mănâncă copii prin Africa, se duc prin sate și mănâncă copiii oamenilor. Figura lui seamănă din ce în ce mai mult cu a unui cimpanzeu sângeros”, a comentat CTP.

Putin, pregătit să trimită la Minsk o delegaţie, la negocieri cu Ucraina
Preşedintele rus Vladimir Putin este pregătit să trimită o delegaţie în capitala aliatului său belarus, la Minsk, la negocieri cu Ucraina, pe care a invadat-o, declară vineri un purtător de cuvânt al Kremlinului agenţiilor ruse de presă.

Minskul este capitala Belarusului, care a permis Rusiei să-i folosească teritoriul pentru a invada Ucraina, şi anume forţelor care se îndreaptă în prezent către Kiev.

”Vladimir Putin este dispus să trimită la Minsk o delegaţie rusă, la nivel de miniştri ai Apărării şi de Externe şi de administraţie prezidenţială, la negocieri cu o delegaţie ucraineană”, anunţă Dmitri Peskov.

Kremlinul a refuzat în mod sistematic să participe la negocieri cu Ucraina, în pofida unor solicitări repetate ale preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, înainte ca Vladimir Putin să lanseze ofensiva, joi.

Preşedintele ucrainean declara, cu doar câteva ore înantea începerii campaniei militare ruse că a încercat să-l contacteze telefonic pe Vladimir Putin, însă în zadar.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a dat asigurări vineri că obiectivul invaziei ruse a Ucranei este ”eliberarea” ucrainenilor ”de opresune”.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *